Μακελειό του ISIS σε βάρος αμάχων στην κεντρική Συρία που μάζευαν τρούφες

Στις 18 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κεντρική περιοχή της Συρίας σε τρομοκρατική επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησαν πυρήνες του ISIS.

Η επίθεση είχε στόχο ένα στρατιωτικό σημείο ελέγχου και ανθρώπους που μάζευαν τρούφες στα νοτιοανατολικά της πόλης al-Sukhnah στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς.

Τα πτώματα όλων των θυμάτων που μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Νοσοκομείο της Παλμύρας έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς στο κεφάλι, σύμφωνα με το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τον επικεφαλής του νοσοκομείου. Τα 45 από τα θύματα ήταν πολίτες, ενώ τα υπόλοιπα ήταν στρατιωτικοί. Πέντε άτομα που τραυματίστηκαν από θραύσματα μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Ένας από τους επιζώντες είπε στην κρατική υπηρεσία ότι το IS είχε κάψει τα οχήματά τους.

Η τρομοκρατική επίθεση κοντά στην al-Sukhnah ήταν η πιο θανατηφόρα από πυρήνες του ISIS στη Συρία από την αρχή του τρέχοντος έτους. Ακριβώς μια εβδομάδα νωρίτερα, τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν σε μια περιοχή στα νότια της Παλμύρας σε παρόμοια επίθεση των τρομοκρατών της ομάδας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail