Οι ΗΠΑ μπορεί να κατέρριψαν ένα μικρό μπαλόνι χομπίστα με πύραυλο Sidewinder των $ 400.000,00

Freepen.gr - Ο πρόεδρος Μπάιντεν αναγνώρισε την Πέμπτη ότι τα τρία άγνωστα αντικείμενα που διέταξε να καταρρίψει ο αμερικανικός στρατός ήταν πιθανώς ακίνδυνα μετεωρολογικά μπαλόνια.

«Η τρέχουσα εκτίμηση της κοινότητας των πληροφοριών είναι πως αυτά τα τρία αντικείμενα πιθανότατα ήταν μπαλόνια συνδεδεμένα με ιδιωτικές εταιρείες, αναψυχή ή ερευνητικά ιδρύματα που μελετούν τον καιρό ή διεξάγουν άλλη επιστημονική έρευνα», είπε ο Μπάιντεν.

Μετά τον πανικό που προκάλεσε το κινεζικό αερόστατο που πετούσε πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν άγνωστα αντικείμενα στις 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου χρησιμοποιώντας πυραύλους AIM-9X Sidewinder που αναζητούν θερμότητα, αξίας άνω των 400.000 δολαρίων ο καθένας.

Ο Μπάιντεν είπε ότι ο στρατός εξακολουθεί να εργάζεται για τη συλλογή των συντριμμιών. «Ο στρατός μας και ο καναδικός στρατός επιδιώκουν να ανακτήσουν τα συντρίμμια, ώστε να μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για αυτά τα τρία αντικείμενα», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail