Η Δύση θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει είτε πυρηνικά είτε στρατεύματα του ΝΑΤΟ για να σταματήσει τη ρωσική προέλαση στην Ουκρανία

Η νέα ρωσική επίθεση φαίνεται να έχει ξεκινήσει και τις τελευταίες ημέρες οι Ρώσοι κερδίζουν σταθερά έδαφος σε αρκετές βασικές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά για τους Ρώσους στο βόρειο τμήμα της ανατολικής Ουκρανίας. Μια σημαντική προώθηση φαίνεται να αναπτύσσεται και αναφέρεται πως οι Ουκρανοί ετοιμάζονται να δημιουργήσουν «μια νέα γραμμή άμυνας έξω από το Χάρκοβο». Οι Ρώσοι έχουν σαφώς κερδίσει το πάνω χέρι στη σύγκρουση, και αυτό έχει εξαιρετικά σοβαρές επιπτώσεις.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Πριν από αυτές τις νέες προόδους, η σύγκρουση στην Ουκρανία ήταν κυρίως μια μονομαχία πυροβολικού για αρκετούς μήνες.

Και παρόλο που οι δυτικές δυνάμεις προσπαθούσαν να παράσχουν στους Ουκρανούς επαρκή πυρομαχικά, οι Ρώσοι κατάφεραν να πυροβολούν πολύ περισσότερους πυροβολισμούς κάθε μέρα:

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εκτοξεύουν περίπου 6.000 βλήματα πυροβολικού την ημέρα, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι μπορούν να τους ανεφοδιάσουν οι δυτικοί σύμμαχοί τους.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί έως και 20.000 βλήματα την ημέρα, ισοδύναμα με όσα μπορούν να παράγουν τα ευρωπαϊκά εργοστάσια σε ένα μήνα.

Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν πως η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι συμφωνούν ότι οι Ουκρανοί πονάνε για πυρομαχικά ενώ οι Ρώσοι απλώς συνεχίζουν να τους σφυροκοπούν ανηλεώς.

Και τώρα μαθαίνουμε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε να μην στείλει τακτικά πυραυλικά συστήματα του Στρατού στην Ουκρανία επειδή ο αμερικανικός στρατός «ανησυχεί ότι δε θα είχε αρκετά για τον εαυτό του»:

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε στους Ουκρανούς ομολόγους της έναν ακόμη λόγο για να μην τους στείλουν τους πολυπόθητους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς: Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι δε θα είχαν αρκετούς για τον εαυτό τους.

Σε πρόσφατες συναντήσεις στο Πεντάγωνο, Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στους εκπροσώπους του Κιέβου πως δεν περισσεύει κανένα τακτικό πυραυλικό σύστημα του Στρατού, σύμφωνα με τέσσερα άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες. Η μεταφορά του ATACMS στο πεδίο της μάχης στην Ανατολική Ευρώπη θα μειώσει τα αποθέματα της Αμερικής και θα έβλαπτε την ετοιμότητα του αμερικανικού στρατού για μια μελλοντική μάχη.

Η Ουκρανία έχει δώσει μια σκληρή μάχη, αλλά τώρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Ο αρχικός ουκρανικός στρατός που υπήρχε στην αρχή του πολέμου έχει σχεδόν εξαφανιστεί σε αυτό το σημείο.

Οι Ουκρανοί μπόρεσαν να τους αντικαταστήσουν με μια ακόμη μεγαλύτερη δύναμη σέρνοντας κυριολεκτικά Ουκρανούς άνδρες από το δρόμο και προσλαμβάνοντας τεράστια πλήθη ξένων μισθοφόρων.

Και θα σας δώσω μόνο μια εικασία για το από πού προήλθαν τα χρήματα για να πληρώσετε για όλους αυτούς τους μισθοφόρους.

Σε αυτό το σημείο, η Ουκρανία εξαντλείται από άνδρες για να στρατολογήσει με το ζόρι, και επίσης ξεμένει από ξένους μισθοφόρους τόσο ηλίθιους ώστε να σταλούν στο μύλο κρέατος στην ανατολική Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι συγκέντρωσαν μια δύναμη που είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι χρησιμοποιούσαν αρχικά για να εισβάλουν στην Ουκρανία.

Έτσι, η παλίρροια έχει αντιστραφεί, και σε αυτό το σημείο ακόμη και τα κυρίαρχα ειδησεογραφικά μέσα στις ΗΠΑ αρχίζουν να παραδέχονται διστακτικά πως «η Ρωσία κερδίζει»:

Η USA Today σήκωσε μερικά φρύδια όταν παρέκκλινε από τη συνηθισμένη αφήγηση, αναγνωρίζοντας ότι «σιγά σιγά» η Ρωσία κερδίζει τον χερσαίο πόλεμο σε μια κομβική περιοχή της Ουκρανίας, επικαλούμενη μια φράση που ειπώθηκε από μια εκπρόσωπο που υποστηρίζει την Ουκρανία.

Η παραδοχή αφορούσε τη μάχη για την πόλη Bakhmut στην ανατολική περιοχή Donbas της Ουκρανίας.

Το να στείλουμε στην Ουκρανία μερικές δεκάδες τανκς δεν πρόκειται να βοηθήσει.

Εάν οι δυτικές δυνάμεις σκοπεύουν να νικήσουν στην Ουκρανία, είτε θα χρειαστεί να δεσμεύσουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ είτε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία.

Φυσικά, οποιαδήποτε επιλογή θα σημαίνει σχεδόν σίγουρα πυρηνικό πόλεμο.

Περιττό να πούμε ότι βρισκόμαστε ήδη επικίνδυνα κοντά στον πυρηνικό αφανισμό. Αφού ο κόσμος έμαθε πως στην πραγματικότητα ήταν η κυβέρνηση Μπάιντεν που ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream, οι Ρώσοι αποφάσισαν να στείλουν ένα μήνυμα πετώντας τέσσερα στρατιωτικά αεροσκάφη στα ανοιχτά της Αλάσκας:

Τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν και αναχαιτίστηκαν πάνω από τη Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας της Αλάσκας τη Δευτέρα σε αυτό που η NORAD αποκάλεσε περιστατικό «ρουτίνας».

Δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 εστάλησαν από τη NORAD για να αναχαιτίσουν το ρωσικό αεροσκάφος, το οποίο περιελάμβανε ένα TU-95 BEARH-H και ένα μαχητικό αεροσκάφος SU-35.

Και παρεμπιπτόντως, οι Κινέζοι μόλις μας έστειλαν ένα μήνυμα στέλνοντας πλοία και αεροσκάφη ανησυχητικά κοντά στην Ταϊβάν:

Σχεδόν δύο δωδεκάδες κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και πλοία εθεάθησαν στα στενά της Ταϊβάν το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, εντοπίστηκαν 18 αεροσκάφη του κινεζικού στρατού και τέσσερα πλοία – 11 από τα οποία διέσχισαν τη μέση γραμμή της επίμαχης ουδέτερης ζώνης.

Αυτό έρχεται εν μέσω της αυξημένης έντασης στην περιοχή – αφού οι ΗΠΑ κατέρριψαν ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι μήκους 200 ποδιών που πιάστηκε να πετάει στη Μοντάνα.

Τίποτα από αυτά δεν έπρεπε να συμβεί.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μπάιντεν έκανε μια σειρά από κολοσσιαία λάθη τα τελευταία δύο χρόνια και τώρα βρισκόμαστε στο χείλος του αδιανόητου.

Μόλις πρόσφατα, ένας Γάλλος ιστορικός έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο όταν δήλωσε ότι ένας νέος «παγκόσμιος πόλεμος» ξεκίνησε:

Ένας Γάλλος ιστορικός που προέβλεψε με ακρίβεια την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης πάνω από μια δεκαετία νωρίτερα, λέει ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Τα σχόλια έγιναν από τον Emmanuel Todd, έναν από τους κορυφαίους διανοούμενους της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εφημερίδα Le Figaro.

«Είναι προφανές ότι η σύγκρουση, αρχικά ένας περιορισμένος εδαφικός πόλεμος, έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια οικονομική αντιπαράθεση μεταξύ ολόκληρης της Δύσης από τη μια πλευρά και της Ρωσίας, που υποστηρίζεται από την Κίνα, από την άλλη. Έχει γίνει παγκόσμιος πόλεμος», είπε ο Τοντ.

Καλώς ήρθες στο πάρτι φίλε.

Είπα στους αναγνώστες μου ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ξεκινήσει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ευτυχώς, τα πυρηνικά δεν έχουν αρχίσει να πετούν ακόμα.

Διότι μόλις αρχίσουν να πετούν τα πυρηνικά, «εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι» θα πεθάνουν…

Έρευνα από ειδικούς του Πανεπιστημίου Rutgers που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο δείχνει πως ακόμη και ένας περιορισμένος πυρηνικός πόλεμος θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια πείνα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι θάνατοι που προέκυψαν από πυρηνικά χειμερινά φαινόμενα κατά τους μήνες μετά τον πόλεμο θα οδηγούσαν σε αριθμούς θυμάτων πολλαπλάσιους από αυτούς που υπέστησαν στην πιο άμεση έκρηξη, ζέστη, πυρκαγιές και ραδιενέργεια, ισχυρίζεται.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν πρόκειται να αλλάξει πορεία.

Παρόλο που μας είχαν προειδοποιήσει ότι όλα αυτά έρχονται εκ των προτέρων, η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνείται να ακούσει τις προειδοποιήσεις από ανθρώπους σαν εμάς.

Έτσι, οι πολεμοκάπηλοι στην κυβέρνηση Μπάιντεν θα συνεχίσουν να κλιμακώνουν τα πράγματα τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα.

Αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει καλά, αλλά οι περισσότεροι από εσάς το γνωρίζατε ήδη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail