Σύνδρομο Ράιχ της Ουάσιγκτον… Σχέδια πολέμου συσσωρεύονται πέρα ​​από τη Ρωσία στην Κίνα

REUΤΕRS/Ηandout
Οι απερίσκεπτες πολεμοχαρείς φιλοδοξίες των δυτικών δυνάμεων δε γνωρίζουν όρια. Ακριβώς όπως η Ουάσιγκτον και τα αυτοκρατορικά τσιράκια της στον άξονα του ΝΑΤΟ κλιμακώνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας με τη μεγαλύτερη ανοησία, οι δυτικοί ηγέτες πιέζουν επίσης να δολώσουν την Κίνα με προκλήσεις και απειλές. Η ψυχοπαθητική συμπεριφορά των συλλογικών δυτικών λεγόμενων ηγετών δείχνει αναμφίβολα πως η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν είναι παρά ένα πεδίο μάχης σε μια μεγαλύτερη παγκόσμια αντιπαράθεση.

Editorial - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή την εβδομάδα είδαμε τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin σε μια περιοδεία στην Ανατολική Ασία, όπου καυχήθηκε για τον συντονισμό των πυρηνικών δυνάμεων με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία σε μια προκλητική και απρόβλεπτη επίδειξη δύναμης προς την Κίνα (υπό το πρόσχημα του να αντισταθεί στη Βόρεια Κορέα). Ο Όστιν επανέλαβε αβάσιμους ισχυρισμούς προπαγάνδας κατηγορώντας την Κίνα ότι απειλεί την ασφάλεια στο ημισφαίριο Ασίας-Ειρηνικού. Η τολμηρή αντιστροφή της πραγματικότητας διαστρεβλώνει το γεγονός πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους είναι που στρατιωτικοποιούν την περιοχή με πολεμικά πλοία και πυραύλους. Μόλις αυτή την εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το άνοιγμα τεσσάρων νέων στρατιωτικών βάσεων στις Φιλιππίνες με ρητό σκοπό την έναρξη ενός μελλοντικού πολέμου στην Κίνα.

Μαζί με τον αρχηγό του Πενταγώνου, ο πολιτικός επικεφαλής της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, περιόδευε επίσης στην Ανατολική Ασία, όπου προειδοποίησε ότι η Ρωσία και η Κίνα αποτελούν απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Ο Στόλτενμπεργκ ισχυρίστηκε πως αν η Ρωσία δεν ηττηθεί στην Ουκρανία, τότε η Κίνα θα ήταν το επόμενο πρόβλημα. Προέτρεψε τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία να συνεργαστούν με το ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία και την Κίνα.

Σε ομιλία του στο Τόκιο, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε: «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη θα μπορούσε να συμβεί αύριο στην Ανατολική Ασία. Η Κίνα δεν είναι ο αντίπαλος του ΝΑΤΟ [sic]. Αλλά η αυξανόμενη διεκδίκηση και οι καταναγκαστικές πολιτικές της έχουν συνέπειες. Για την ασφάλειά σας στον Ινδο-Ειρηνικό και τη δική μας στον Ευρωατλαντικό. Πρέπει να συνεργαστούμε για να τα αντιμετωπίσουμε. Το Πεκίνο αναπτύσσει ουσιαστικά τις στρατιωτικές του δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, χωρίς καμία διαφάνεια. Προσπαθεί να διεκδικήσει τον έλεγχο της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και απειλεί την Ταϊβάν».

Το ίδιο μήνυμα παρέδωσε αυτή την εβδομάδα στο Ατλαντικό Συμβούλιο στην Ουάσιγκτον ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Ο Τζόνσον, ένας διαβόητος ψεύτης και γενικολόγος, ο οποίος ισχυρίστηκε παραπλανητικά σε ντοκιμαντέρ του BBC που προβλήθηκε αυτή την εβδομάδα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον εκφόβισε προσωπικά με δολοφονία, ζήτησε περισσότερη προμήθεια όπλων στην Ουκρανία προκειμένου να νικήσει αποφασιστικά τη Ρωσία γιατί διαφορετικά, η Κίνα θα είναι μια επιπλέον απειλή. Σύμφωνα με τον Τζόνσον, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί το περασμένο καλοκαίρι από την πρωθυπουργία λόγω των αδιόρθωτων ψεμάτων και των δολοπλοκιών του στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ παρακολουθεί στενά την Ουκρανία με σκοπό να εισβάλει στην Ταϊβάν.

Αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, είδε μια εξαιρετική δημόσια παρένθεση της Ρωσίας και της Κίνας ως κοινού εχθρού που, όπως ισχυρίζονται οι δυτικές δυνάμεις, πρέπει να αντιμετωπιστεί στρατιωτικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα τσιράκια του ΝΑΤΟ. Η ήττα της Ρωσίας είναι ένα προοίμιο για να νικήσουμε την Κίνα, σύμφωνα με τις δυτικές δυνάμεις.

Η τρελή ορμή για πόλεμο μεταξύ των δυτικών ιμπεριαλιστών έχει λάβει παγκόσμια διάσταση. Οι στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ προειδοποιούν δημόσια ότι ένας πόλεμος με την Κίνα μπορεί να απέχει μόνο δύο χρόνια, και αυτό συμβαίνει ενώ οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ διεξάγουν επί του παρόντος έναν επικίνδυνα εκρηκτικό πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αυτό το απίστευτο ξέσπασμα ψυχοπάθειας μεταξύ των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ελίτ σχετίζεται άμεσα με τουλάχιστον δύο ιστορικές εξελίξεις. Πρώτον, υπάρχει μια συστημική κατάρρευση στις δυτικές καπιταλιστικές οικονομίες. Η εκτεταμένη ενδημική φτώχεια και η αυξανόμενη δημόσια αναταραχή αμφισβητούν σοβαρά τη συμβατική εξουσία των δυτικών κυβερνήσεων που έχουν εγκλωβιστεί σε αποτυχημένες αδιέξοδες πολιτικές. Αυτή η εμπειρική απελπισία για την άρχουσα ελίτ να αποφύγει την κοινωνική κατάρρευση και την επανάσταση – «κοιτάζοντας την άβυσσο» όπως επεξεργάζεται αυτή την εβδομάδα ο αρθρογράφος μας Alistair Crooke – εκδηλώνεται με την πανάρχαια προσφυγή στο μιλιταρισμό και τον πόλεμο ως τρόπο επίλυσης των βαθέων και άλυτων αντιφάσεων στο καπιταλιστικό σύστημα.

Δεύτερον, οι δυτικές δυνάμεις επιδιώκουν να αποτρέψουν την εμφάνιση μιας πολυπολικής διεθνούς τάξης που αντικαθιστά την πάλαι ποτέ παγκόσμια κυριαρχία τους. Σε μια συνέντευξη για το Strategic Culture Foundation αυτή την εβδομάδα, ο Pepe Escobar παρουσίασε μια ανάλυση μεγάλης εικόνας για το γιατί οι ΗΠΑ και η συνδεδεμένη φυλή δυτικών ηγεμόνων σπρώχνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας. Πρόκειται για προσπάθεια στήριξης μιας αποτυχημένης μονοπολικής παγκόσμιας τάξης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μιας χρεοκοπημένης και διεφθαρμένης από δεκαετίες εγκληματικής ιμπεριαλιστικής πολεμοκαπηλείας. Η Ρωσία, η Κίνα και άλλα έθνη του Παγκόσμιου Νότου προσυπογράφουν μια αναδυόμενη πολυπολική τάξη που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, την ισότητα, τη συνεργασία και την κοινή ασφάλεια είναι ανάθεμα για την υπεροχή των ΗΠΑ για τον κόσμο.

Αυτό είναι που πραγματικά διακυβεύεται στην στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία εδώ και ένα χρόνο. Αυτός δεν είναι απλώς ένας μεμονωμένος πόλεμος που έχει να κάνει με την «υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας» της Ουκρανίας, όπως μπερδεύουν παράλογα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Το ναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο δημιουργήθηκε σκόπιμα μετά το πραξικόπημα που υποστήριξε η CIA το 2014 με στρατηγικό στόχο να αντιμετωπίσει τελικά τη Ρωσία μετά από οκτώ χρόνια χαμηλής έντασης επιθετικότητας κατά του Ντονμπάς και της Κριμαίας.

Ωστόσο, μετά τη Ρωσία, εάν επρόκειτο να ηττηθεί, η Κίνα είναι ο επόμενος στόχος σε μια γεωστρατηγική κίνηση των δυτικών δυνάμεων για την απόκτηση ηγεμονικού ελέγχου στο ευρασιατικό ημισφαίριο. Τα φερέφωνα της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κάνουν το διακύβευμα πιο ξεκάθαρο από ποτέ με τα δικά τους αλαζονικά λόγια που αυτοκατηγορούνται.

Η χρεοκοπημένη καπιταλιστική Δύση δεν μπορεί παρά να χαζεύει τις προοπτικές να κατακτήσει τον τεράστιο φυσικό πλούτο της Ρωσίας και να αποκτήσει τον νεοαποικιακό έλεγχο της Κίνας σε έναν ακόμη επίδοξο αιώνα ντροπής. Η Ευρασία είναι το κλειδί για την παγκόσμια κυριαρχία, όπως έχουν επισημάνει εδώ και καιρό οι δυτικοί αυτοκρατορικοί σχεδιαστές.

Φαίνεται επίσης κατάλληλο ότι αυτή την εβδομάδα συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την ιστορική σοβιετική νίκη στο Στάλινγκραντ επί του ναζιστικού Τρίτου Ράιχ. Αυτή η νίκη - καμπή το Φεβρουάριο του 1943 οδήγησε στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και των εγκληματικών ιμπεριαλιστικών της φιλοδοξιών. Αν δεν είχε κερδηθεί αυτή η ηρωική μάχη, η ιστορία του κόσμου θα είχε ακολουθήσει έναν πολύ διαφορετικό δρόμο.

Ομοίως σήμερα στην Ουκρανία βρίσκεται μια άλλη ιστορική μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη, μια της οποίας η έκβαση απειλεί τον κόσμο με διευρυμένο παγκόσμιο πόλεμο και ίσως ακόμη και με πυρηνική καταστροφή αν δεν ηττηθεί η πολεμοχαρής ιμπεριαλιστική μηχανή του ΝΑΤΟ. Το σύνδρομο του Ράιχ της Ουάσιγκτον (γνωστό και ως «εξαιρετικός ναρκισσισμός») που βασιλεύει από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και το οποίο έχει υποβάλει τον κόσμο σε ατελείωτους πολέμους και ανελέητη οικονομική λεηλασία πρέπει να εξαλειφθεί οριστικά.

Η φετινή χρονιά είναι υποσχόμενη να είναι η πιο σημαντική κρίσιμη καμπή στην παγκόσμια ιστορία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail