Το επόμενο βήμα των ΗΠΑ είναι να καταστείλουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες

Freepen.gr - Τα μελλοντικά σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνουν την οικονομική καταστολή της Ευρώπης, πιστεύει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μεταδίδει το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό ήταν μέρος των σχεδίων όσων ζουν με επίγνωση της εξαιρετικότητας της χώρας τους».

Η διαδικασία μιας τέτοιας οικονομικής καταστολής έχει ήδη ξεκινήσει, είπε ο Λαβρόφ.

Για να τεκμηριώσει την άποψή του, ο Ρώσος υπουργός υπενθύμισε δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών για «τους νόμους που υιοθέτησαν οι Αμερικανοί για την καταπολέμηση του πληθωρισμού». Η Γερμανία και η Γαλλία ανησυχούν πλέον ιδιαίτερα για το νέο νόμο των ΗΠΑ, είπε ο Λαβρόφ.

Η γερμανική βιομηχανία συνήθως κοιτάζει προς την κατεύθυνση όπου υπάρχουν οφέλη.

"Αυτά τα οφέλη είναι ξεκάθαρα μεροληπτικά. Αποσκοπούν ξεκάθαρα να υπονομεύσουν την ευρωπαϊκή βιομηχανία", κατέληξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Τον Ιανουάριο, η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν σε μια «φιλόδοξη ευρωπαϊκή απάντηση» στο νέο νόμο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Θα έχουμε μια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική που θα οδηγήσει σε μια φιλόδοξη και ταχεία απάντηση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Οι τρέχουσες ανησυχίες της Ευρώπης σχετίζονται με το πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων των ΗΠΑ 369 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη των πράσινων επιχειρήσεων των ΗΠΑ. Ο νέος νόμος για τον πληθωρισμό και το κλίμα (Inflation Reduction Act, IRA) τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2023. Εξετάζει τη δυνατότητα μείωσης των φόρων και των οφελών στον ενεργειακό εφοδιασμό για τις εταιρείες που ανοίγουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο νόμος θα αναγκάσει τις εταιρείες να αλλάξουν τα επενδυτικά τους σχέδια από την Ευρώπη. Επιπλέον, θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να καταναλώνουν αμερικανικά προϊόντα.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail