Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τον αυτο-αφοπλισμό του

Moon of Alabama

Παρουσίαση Freepen.gr

 Το ΝΑΤΟ συνεχίζει την αποστολή αφοπλισμού του.

Η Γαλλία θα στείλει επιπλέον 12 ισχυρά οβιδοβόλα Caesar στην Ουκρανία

Η ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκόρνου ότι η Γαλλία θα στείλει 12 επιπλέον οβιδοβόλα Caesar στο Κίεβο είναι «σαφώς σημαντική για τους Ουκρανούς, ιδιαίτερα για το πυροβολικό Caesar», δήλωσε ο επικεφαλής συντάκτης εξωτερικού του FRANCE 24 Robert Parsons.
...
«Έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην Ουκρανία, οπότε οι Ουκρανοί θα χαρούν, είμαι σίγουρος, να πάρουν άλλα 12. Νομίζω πως αυτό ανεβάζει το σύνολο σε πάνω από 40 τώρα, πλησιάζοντας τε 50 Caesars στην Ουκρανία.

Η Γαλλία έχει μόνο 77 οβιδοβόλα Caesar. Άλλοι όμως είναι σε χειρότερη κατάσταση.

Η Εσθονία στέλνει όλα τα αεροσκάφη 155 mm στην Ουκρανία

Η Εσθονία θα δωρίσει όλα τα οβιδοβόλα 155 χιλιοστών της στην Ουκρανία ως μέρος της πιο εκτεταμένης στρατιωτικής της βοήθειας.

Το πακέτο, που προηγουμένως είχε αναφερθεί ότι ήταν αξίας 113 εκατομμυρίων ευρώ (122 εκατομμύρια δολάρια), αναμένεται να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Κιέβου εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής επιθετικότητας.

Η Εσθονία διαθέτει επί του παρόντος 24 ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα τύπου FH-70 του ΝΑΤΟ.

Εκτός από τα οβιδοβόλα, το Ταλίν θα στείλει χιλιάδες βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών και εκατοντάδες εκτοξευτές αντιαρματικών χειροβομβίδων Karl-Gustaf.

Ξέρουμε πώς θα καταλήξει όλο αυτό το πυροβολικό.

Πριν από αρκετές εβδομάδες η Ρωσία ξεκίνησε μια ειδική εκστρατεία αντιπυροβολικού. Υπάρχουν ειδικά ραντάρ αντιπυροβολικού, ηλεκτρονικός πόλεμος και συστήματα εναέριας επιτήρησης και συστοιχίες πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας με πυρομαχικά ακριβείας που εμπλέκονται σε αυτό.

Έτσι, σήμερα έκανα κάποιες επιτελικές εργασίες και συνόψισα την ισχυριζόμενη καταστροφή του πυροβολικού, όπως αναφέρεται στην καθημερινή «λίστα κλομπέρ» που παρέχεται από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Εδώ είναι τα αποτελέσματα:


μεγαλύτερη ανάλυση

Τις τελευταίες επτά ημέρες η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι κατέστρεψε συνολικά 40 οβιδοβόλα με φορτηγά, 32 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα, 8 Συστήματα Εκτοξευτών Multiple Rocked (MRLS), 15 ραντάρ αντιπυροβολικού και 23 τοπικές αποθήκες πυρομαχικών πυροβολικού.

Επιπλέον, επιτέθηκε σε θέσεις ουκρανικού πυροβολικού με κανονικά πυρά σε 651 περιπτώσεις. Αυτό θα έχει προκαλέσει πρόσθετες ζημιές και απώλειες.

Επιπλέον, 55 πύραυλοι MLRS και πύραυλοι αντι-ραντάρ HARM αναχαιτίστηκαν από την ρωσική αεράμυνα.

Αν πιστεύετε πως οι αναφορές πεδίου που λαμβάνει το υπουργείο υπερβάλλουν τους αριθμούς, κάτι που είναι πιθανό, απλώς διαιρέστε τους στο μισό.

Σε μόλις μία εβδομάδα ήταν ακόμη περισσότερα από όσα υπόσχονται να προσφέρουν η Εσθονία και η Γαλλία.

Χθες εξήγησα γιατί μια επέμβαση του ΝΑΤΟ ή των ΗΠΑ με χερσαία στρατεύματα είναι απίθανη. Στους λόγους μπορούμε να προσθέσουμε την οξεία έλλειψη πυροβολικού και πυρομαχικών του ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ έχει αφοπλίσει τις χερσαίες δυνάμεις του και δεν είναι πλέον μαχητικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail