Πολωνός πρόεδρος: Δεν έχω τίποτα ενάντια σε ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα στην Ευρώπη εάν προστατεύει από τη Ρωσία

 Twitter/KPRP
Freepen.gr - Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα επέμεινε ότι δεν έχει τίποτα ενάντια σε ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα στην Ευρώπη εάν προστατεύει τις χώρες από την αυτοκρατορική πολιτική της Ρωσίας.

Ο Ντούντα έκανε τις παρατηρήσεις του μετά από συνάντηση στη Ρίγα με το Λετονό ομόλογό του, Έγκιλς Λέβιτς, κατά την οποία συζήτησε τις τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η ήπειρος, γράφει το polskieradio24.pl.

Ο Πολωνός πρόεδρος τόνισε την παγκόσμια προοπτική για την ασφάλεια και πώς το μέλλον έχει αλλάξει λόγω των γεγονότων του περασμένου έτους. Είπε ότι τα κράτη της Βαλτικής είχαν προειδοποιήσει τον κόσμο πως «ο κομμουνισμός στη Ρωσία και η μεγαλορωσική νοοτροπία δεν είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης».

«Η Σοβιετική Ένωση δεν κατέρρευσε», ισχυρίστηκε ο Ντούντα. «Είμαστε τώρα μάρτυρες της αναβίωσής της, αυτής της έκρηξης της αυτοκρατορικής νοοτροπίας της Ρωσίας, που οδήγησε σε επιθετικότητα κατά της Ανατολικής Ευρώπης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ντούντα, «Russkiy mir» («Ρωσική ειρήνη») σημαίνει φτώχεια, υποδούλωση και δυστυχία. «Ποτέ δε συμφωνήσαμε σε υποδούλωση και δε θα το κάνουμε ποτέ. Αυτό που έκανε η Ρωσία τον τελευταίο καιρό έδειξε στον κόσμο ότι οποιαδήποτε ιστορία αιώνιας ειρήνης ήταν μια φαντασίωση.

«Δε θέλουμε ρωσική ειρήνη, αφήστε τη Ρωσία να διατηρήσει την ειρήνη της για τον εαυτό της. Έχουμε τη δική μας ζωή, τα δικά μας σχέδια και είμαστε έτοιμοι να τα υπερασπιστούμε», τόνισε ο Ντούντα.

Στη συνέχεια, ο Πολωνός πρωθυπουργός προχώρησε στη δήλωση για το σιδηρούν παραπέτασμα, υποστηρίζοντας ότι «αυτό που κάποτε ήταν σύμβολο της υποταγής της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα πρέπει τώρα να γίνει σύμβολο ασφάλειας», προσθέτοντας ότι δεν είχε τίποτα ενάντια σε ένα νέο σιδερένιο παραπέτασμα:

«Είμαι έτοιμος να χτίσω ένα σιδερένιο παραπέτασμα μέχρι τα σύννεφα, αν αυτό σημαίνει ότι (οι Ρώσοι) μείνουν μακριά μας και δε θα μπορούν να το διασχίσουν».

Ο Ντούντα είπε επίσης ότι είναι κατά του πολέμου και δεν θέλει απολύτως να συρθεί η Πολωνία σε αυτόν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail