Ο Πολωνός πρόεδρος προειδοποιεί για τη ρωσική νίκη

Sputnik / Alexander Galperin
Freepen.gr - Η Ρωσία μπορεί να κερδίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία εάν η κυβέρνηση του Κιέβου δεν εφοδιαστεί με δυτικά όπλα τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro το Σάββατο, ο Ντούντα ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να πετύχουν τη νίκη στην Ουκρανία.

«Ναι, μπορούν, αν η Ουκρανία δε λάβει βοήθεια επειγόντως», απάντησε ο Πολωνός ηγέτης.

Οι αρχές του Κιέβου «δεν έχουν σύγχρονη στρατιωτική υποδομή, αλλά έχουν ανθρώπους», εξήγησε.

"Εάν δεν στείλουμε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες, ο [πρόεδρος της Ρωσίας] Βλαντιμίρ] Πούτιν μπορεί να κερδίσει. Μπορεί να κερδίσει και δεν ξέρουμε πού θα σταματήσει", προειδοποίησε ο Ντούντα.

Τα σχόλιά του δεν πέρασαν απαρατήρητα από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία επισήμανε στο Telegram το Σάββατο πως ακόμη και αν τα δυτικά όπλα παραδοθούν στην Ουκρανία βιαστικά – δε θα μπορέσουν να αλλάξουν την έκβαση της σύγκρουσης.

Η κυβέρνηση του Κιέβου και οι ξένοι υποστηρικτές της είναι «καταδικασμένοι» σε ήττα, επέμεινε, προσθέτοντας ότι οι παραδόσεις όπλων «δεν θα σας βοηθήσουν. Θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα».

«Η μετάνοια για όσα έχουν κάνει είναι η μόνη διέξοδος για τη Δύση», έγραψε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail