Συνελήφθη 52χρονος για διαρρήξεις-κλοπές σε καταστήματα, εργασιακούς χώρους κι εκπαιδευτικά κέντρα στην Αττική

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, απογευματινές ώρες της 12-2-2023 στη Νέα Ερυθραία, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 52χρονος ημεδαπός για κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, λίγο πριν τη σύλληψή του ο 52χρονος διέρρηξε συμβολαιογραφείο που βρισκόταν εντός κτιρίου στην Νέα Ερυθραία. Κατά τη διάρκεια της εγκληματικής του πράξης, έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια του συμβολαιογραφείου και κλήθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Οι προστρέξαντες αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν εντός του κτιρίου τον κατηγορούμενο και έπειτα από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι είχε διαρρήξει λίγο πριν ένα κομμωτήριο, μια αποθήκη και ένα κέντρο ξένων γλωσσών, στο ίδιο κτίριο, έχοντας αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα.

Εξωτερικά του κτιρίου βρέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και διάφορα αντικείμενα που είχε αφαιρέσει προηγουμένως.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Κηφισιάς, όπου από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν συνολικά 12 περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, από το Δεκέμβριο του 2022 ο 52χρονος κατηγορείται ότι προέβη σε διαρρήξεις-κλοπές από συμβολαιογραφείο, κομμωτήρια, κέντρο ξένων γλωσσών, εταιρείες, εμπορικά καταστήματα, ωδείο, ζαχαροπλαστείο και αποθήκη  στις περιοχές της Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Γλυφάδας, Αθήνας και του Αμαρουσίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και η έρευνα για τη συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail