Η ομάδα εθνικής ασφαλείας του Μπάιντεν συνεχίζει να τσιμπά την ουρά του Κινέζικου Δράκου παίζοντας με τη φωτιά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνονται διαβολικές να προκαλέσουν μια βίαιη αντιπαράθεση με την Κίνα και το κάνουν χωρίς σαφές στρατηγικό όραμα. Σκέψου τα ακόλουθα: 

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν τον περασμένο Ιούλιο πυροδότησε οργή στο Πεκίνο και οι Κινέζοι ορκίστηκαν να αντεπιτεθούν. Πιστεύετε πως ο κινεζικός θυμός έχει υποχωρήσει υπό το φως των τριών άλλων γεγονότων που αναφέρονται παραπάνω;

Η πολιτική του Τζο Μπάιντεν έναντι της Κίνας επιβεβαιώνει την εκτίμηση του Μπάιντεν από τον πρώην Υπουργό Άμυνας Μπομπ Γκέιτς:

Ο Ρόμπερτ Γκέιτς, ο πρώην υπουργός Άμυνας υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα, φάνηκε να επανέλαβε σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής ότι πιστεύει πως ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει κάνει λάθος σχεδόν σε κάθε σημαντικό ζήτημα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. . . . https://www.foxnews.com/politics/gates-seems-to-double-down-on-claim-that-bidens-been-wrong-on-top-foreign-policy-issues-for-decades

Ενώ υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις από το φορητό υπολογιστή του Hunter Biden ότι η οικογένεια Μπάιντεν έκοψε συμφωνίες με εξέχοντες Κινέζους αξιωματούχους που συνδέονται με τις οργανώσεις άμυνας και πληροφοριών, ο Τζο Μπάιντεν δεν συμπεριφέρεται ως υπεύθυνος των Κινέζων. Ακριβώς το αντίθετο — τους προκαλεί ολοφάνερα.

Ο Μπάιντεν κάνει τα πάντα για να προκαλέσει τους Κινέζους. Το 2021 έστειλε ένα αλάνθαστο μήνυμα στους πρώην ευεργέτες του:

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέλεξε μια αντιπροσωπεία πέντε πρώην ανώτατων αξιωματούχων του Πενταγώνου για να επισκεφθεί την Ταϊβάν την Τρίτη ως ένδειξη υποστήριξης προς το νησί.

Ο πρώην Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατηγός Μάικ Μάλεν θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας, με την πρώην αναπληρώτρια σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Μέγκαν Ο' Σάλιβαν μαζί με τον πρώην υφυπουργό Άμυνας Μικέλε Φλουρνόι. Οι πρώην ανώτεροι διευθυντές για την Ασία στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας Μάικ Γκριν και Έβαν Μεντέιρος θα συμπληρώσουν την υπόλοιπη αντιπροσωπεία. https://www.washingtonexaminer.com/news/us-to-send-former-top-pentagon-officials-to-taiwan-as-sign-of-support

Οι σχέσεις με την Κίνα έχουν μπει σε επικίνδυνα νερά. Αντί να προσπαθεί να βρει μια διπλωματική λύση για να μειώσει τις αυξημένες εντάσεις, η κυβέρνηση Μπάιντεν ενισχύει την προβολή μιας επιθετικής στάσης:

Ο κορυφαίος κινεζικός αξιωματούχος του Πενταγώνου πρόκειται να επισκεφθεί την Ταϊβάν τις επόμενες ημέρες, ένα σπάνιο ταξίδι στο νησί από ανώτερο στέλεχος της αμυντικής πολιτικής των ΗΠΑ που πραγματοποιείται καθώς οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου βυθίζονται σε κρίση λόγω ενός φερόμενου κινεζικού κατασκοπευτικού αερόστατου που καταρρίφθηκε πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Michael Chase, αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας για την Κίνα, θα μεταβεί στην Ταϊβάν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τέσσερα άτομα που γνωρίζουν το ταξίδι του. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στη Μογγολία για συζητήσεις με τον στρατό της χώρας.

Ο Τσέις θα είναι ο πρώτος ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας που θα επισκεφθεί την Ταϊβάν από τότε που πήγε ο Χάινο Κλινκ, αναπληρωτής βοηθός γραμματέας για την Ανατολική Ασία, το 2019. Εκείνη την εποχή, ήταν ο υψηλότερος αξιωματούχος του Πενταγώνου που επισκέφτηκε το νησί εδώ και τέσσερις δεκαετίες. https://www.ft.com/content/b6b4a624-212b-408b-8cdf-82118ed1da26

Είναι αρκετά κακό που οι Ηνωμένες Πολιτείες ενώ αγωνίζονται να προμηθεύσουν την Ουκρανία με όπλα ενώ αποστραγγίζουν τα δικά τους πλεονάσματα και κλιμακώνουν τη σύγκρουση με τη Ρωσία, ο Μπάιντεν και η ομάδα του ανοίγουν το ισοδύναμο ενός δεύτερου μετώπου σε έναν πόλεμο που οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εντελώς απροετοίμαστες για πάλη.

Δυστυχώς, ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί δεν είναι μόνοι που υιοθετούν έναν πολεμικό τόνο με τους Κινέζους. Υπάρχουν πολλοί Ρεπουμπλικάνοι που περιγράφουν δημόσια την Κίνα ως εχθρό που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η παραφροσύνη είναι δικομματική.

Σχεδόν οι μισοί πιθανοί ψηφοφόροι των ΗΠΑ θεωρούν την Κίνα εχθρό και αναμένουν πόλεμο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rasmussen Reports που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Η έρευνα έρχεται μια εβδομάδα αφότου ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε ένα ύποπτο κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο που το Πεκίνο είπε πως ήταν ένα δύστροπο «πολιτικό αερόπλοιο» που χρησιμοποιείται για τη μετεωρολογία.

Στη συνέχεια, η Κίνα απέρριψε αίτημα για ασφαλή κλήση μεταξύ του Υπουργού Άμυνας Lloyd Austin και του Κινέζου ομολόγου του, Wei Fenghe, μετά το περιστατικό και υπέβαλε επίσημη καταγγελία στην Πρεσβεία των ΗΠΑ. https://www.newsmax.com/newsfront/war-china-enemy/2023/02/09/id/1108026/

Μπείτε στη θέση των Κινέζων στρατιωτικών σχεδιαστών. Πιστεύετε ότι απορρίπτουν όλα αυτά ως ανούσια στάση από ασήμαντους παίκτες στις Ηνωμένες Πολιτείες; Όχι. Οποιοσδήποτε άξιος αναλυτής πληροφοριών θα ενημερώσει τον Σι Τζινπίνγκ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπεριφέρονται παράλογα και είναι σοβαρές στο να προκαλέσουν σύγκρουση. Ως εκ τούτου, είμαι βέβαιος πως οι Κινέζοι προετοιμάζονται για αυτόν τον πόλεμο.

Εδώ είναι το πρόβλημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες — δεν έχουν την στρατιωτική δύναμη για να νικήσουν την Κίνα με συμβατικές δυνάμεις. Δε μάθαμε αυτό το μάθημα στην Κορέα πριν από 70 χρόνια. Η κατάσταση τώρα είναι πιο επισφαλής. Η Αμερική εξαρτάται πλήρως από τις ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων για να προβάλει τη δύναμη. Η Κίνα είναι πλήρως εφοδιασμένη με υπερηχητικούς πυραύλους και το Ναυτικό των ΗΠΑ δεν έχει καμία άμυνα εναντίον τους. Ωστόσο, η πολιτική διάθεση στην Αμερική, που στηρίζεται από εταιρικά μέσα ενημέρωσης που δεν έχουν ιδέα για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές δυνάμεις εάν ξεκινήσουν έναν πόλεμο με την Κίνα, καθιστά πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, για τον Μπάιντεν να αντιστρέψει την πορεία του και να αναζητήσει μια ειρηνική συμφωνία με το Πεκίνο. Φοβάμαι ότι παρακολουθώ ένα αυτοκίνητο που οδηγεί ένας μεθυσμένος που βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με μια χαλύβδινη γέφυρα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να αποτρέψω τη σύγκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail