Ο Πούτιν προειδοποιεί τη δυτική ελίτ: Μην υποστηρίζετε την Ουκρανία, η απάντηση δε θα είναι απλώς «τανκ και πανοπλία»

kremlin.ru
Freepen.gr - Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας ότι η Ρωσία θα αντεπιτεθεί σε όσους εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο και μια τέτοια απάντηση δεν θα περιοριστεί μόνο σε «τανκς και πανοπλίες».

Ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποίησε μια ομιλία για την 80ή επέτειο της σοβιετικής νίκης επί των ναζιστικών δυνάμεων στο Στάλινγκραντ την Πέμπτη για να δώσει την ανατριχιαστική απάντηση της χώρας του στην τελευταία στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη που πρόσφεραν οι συμμαχικές χώρες στο Κίεβο σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις.

«Γνωρίζουμε πως παρά τις προσπάθειες της επίσημης προπαγάνδας, εξακολουθούμε να έχουμε πολλούς φίλους σε μη φιλικές χώρες και στη δυτική ελίτ. Και ακόμη και σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής ηπείρου, στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη», είπε.

«Αλλά όσοι ωθούν τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, σε ένα νέο πόλεμο με τη Ρωσία και μιλούν ανεύθυνα για νίκη λες και έχει ήδη επιτευχθεί, όσοι υπολογίζουν στη νίκη εναντίον της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης, μάλλον δεν καταλαβαίνουν πως το αποτέλεσμα του σημερινού πολέμου με τη Ρωσία δεν θα είναι το επιθυμητό.

Δεν στέλνουμε τα τανκς μας στα σύνορά τους, αλλά έχουμε τα μέσα να αντεπιτεθούμε. Και η απάντησή μας δε θα περιοριστεί σε τανκς και πανοπλίες. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό», προειδοποίησε ο Πούτιν.

«Σήμερα, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μειώσει τη σημασία της Μάχης του Στάλινγκραντ για την ήττα του ναζισμού, για την απελευθέρωση όλου του κόσμου από αυτό το τρομερό κακό. Τώρα, δυστυχώς, βλέπουμε τη ναζιστική ιδεολογία σε νέα μορφή, πώς δημιουργεί νέες απειλές για την ασφάλεια της χώρας μας.

Πρέπει να απορρίψουμε την επιθετικότητα της συλλογικής Δύσης. Απίστευτο, αλλά αληθινό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μας απειλούν ξανά, αυτή τη φορά με γερμανικά τανκς Leopard, στα οποία είναι τοποθετημένοι οι ίδιοι σταυροί», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail