Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία για την Υπερδνειστερία

 Μikhail Μetzel/ΤΑSS
Freepen.gr - Οποιαδήποτε ενέργεια της Ουκρανίας ή της Δύσης που αποτελεί απειλή για ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις ή υπηκόους στην αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας της Υπερδνειστερίας θα θεωρηθεί ως επίθεση στη Ρωσία, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Προειδοποίησε το Κίεβο και τους δυτικούς υποστηρικτές του να μην προβούν σε «προβοκάτσιες» εκεί.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, Ρώσοι διπλωμάτες επικαλέστηκαν στοιχεία από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, σύμφωνα με τα οποία η Ουκρανία έχει συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό στρατιωτικού προσωπικού, καθώς και υλικό και πυροβολικό στα σύνορά της με την Υπερδνειστερία. Υπό το πρίσμα αυτό, η Μόσχα προειδοποίησε τις «ΗΠΑ, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και τους Ουκρανούς υφιστάμενούς τους  για τυχόν περαιτέρω τυχοδιωκτικά βήματα».

Ενώ η Ρωσία ευνοεί «πολιτικο-διπλωματικούς» τρόπους επίλυσης ζητημάτων, «κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα αντιδράσουν κατάλληλα σε οποιαδήποτε πρόκληση από το καθεστώς του Κιέβου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Μόσχα τόνισε ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τους πολίτες, τους ειρηνευτές και το στρατιωτικό προσωπικό της που σταθμεύουν στην αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail