Η Ρωσία θα γίνει κομμάτια ακριβώς όπως προέβλεψε ο Μεντβέντεφ αν τερματίσει την ειδική της επιχείρηση

Ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας και νυν Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ επανέλαβε τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν για την ειδική επιχείρηση της χώρας του σε μια προκλητική δημοσίευση στο Telegram την Τετάρτη. Το σχετικό απόσπασμα έχει ως εξής, το οποίο στη συνέχεια θα αναλυθεί:

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

"Για να παραφράσω μια γνωστή έκφραση, ο Μπάιντεν είπε στη Βαρσοβία:" αν η Ρωσία σταματήσει την εισβολή της, θα τελειώσει τώρα. Εάν οι Ουκρανοί σταματήσουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, θα είναι το τέλος της Ουκρανίας". Αυτό είναι ένα καθαρό ψέμα. Η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο. Εάν η Ρωσία σταματήσει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση χωρίς να επιτύχει τη νίκη, δεν θα υπάρχει πλέον, θα σπάσει σε κομμάτια. Εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν τις προμήθειες όπλων στο καθεστώς του Κιέβου, ο πόλεμος θα τελειώσει”.

Για να κατανοήσουμε την αλήθεια πίσω από τα λόγια του Μεντβέντεφ, είναι σημαντικό να σκεφτούμε τι είπε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χθες κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του σχετικά με το πώς η Ρωσία κατέφυγε στη βία για τον τερματισμό του πολέμου που ξεκίνησε η Δύση.

Εν συντομία, η Ρωσία αναγκάστηκε από τις πιεστικές συνθήκες στις οποίες το χρυσό δισεκατομμύριο της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ την έβαλε να βασιστεί σε στρατιωτικά μέσα για να υπερασπιστεί την ακεραιότητα των κόκκινων γραμμών εθνικής ασφάλειας στην Ουκρανία, αφού το ΝΑΤΟ τις διέσχισε κρυφά εκεί. Η ειδική του επιχείρηση είναι συνεπώς σύμφωνη με το κατοχυρωμένο από τον ΟΗΕ δικαίωμα αυτοάμυνας και εκπληρώνει επίσης την ηθική υποχρέωση της χώρας αυτής να προλάβει την επικείμενη εθνοκάθαρση και γενοκτονία που προετοίμαζε το Κίεβο για το Ντονμπάς με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ.

Με αυτό να συμβαίνει, οι ισχυρισμοί των νέων αντιπάλων του ψυχρού πολέμου σχετικά με τη Ρωσία που οδηγείται να παρέμβει από μια υποτιθέμενη επιθυμία για καθαρή "δίψα για αίμα" εκτίθενται ως τίποτα άλλο παρά ψευδείς αφηγήσεις πολέμου πληροφοριών. Ως εκ τούτου, δε θα ήταν "το τέλος της Ουκρανίας" αν σταματούσε να αγωνίζεται ως πληρεξούσιος του ΝΑΤΟ, αλλά η αρχή μιας ομολογουμένως μακράς διαδικασίας με στόχο την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, έτσι ώστε τελικά να γίνει αδιαίρετη όπως πάντα έπρεπε να είναι σύμφωνα με τις προηγούμενες δεσμεύσεις κάθε μέρους.

Έχοντας αυτό κατά νου, το δεύτερο μέρος της νεότερης εκδοχής της χειραγωγικής φράσης του Μπάιντεν σχετικά με το τέλος αυτού του πολέμου με πληρεξούσιο κατά των ΗΠΑ που τελικά σταματούν τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο έχει νόημα. Αυτό αφήνει κάποιον να εξετάσει το πρώτο μέρος για το πώς η Ρωσία "δε θα υπάρχει πλέον" και "θα γίνει κομμάτια" αν "σταματήσει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση χωρίς να επιτύχει τη νίκη". Σε σχέση με αυτό, είναι σημαντικό να ενημερωθεί ο αναγνώστης για τη Διάσκεψη της Επιτροπής του Ελσίνκι που διοικείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ το περασμένο καλοκαίρι.

Με τίτλο "αποαποικιοποίηση της Ρωσίας: μια ηθική και στρατηγική επιταγή", στόχευε στην προώθηση της "Βαλκανοποίησης" αυτού του ιστορικά κοσμοπολίτικου πολιτισμού-κράτους στο εξαιρετικά απίθανο σενάριο το χρυσό δισεκατομμύριο να επιτύχει την πλήρη στρατηγική ήττα της Ρωσίας. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν παρά μια πολιτική φαντασία, ήταν ωστόσο μια ισχυρή δήλωση μεγάλης στρατηγικής πρόθεσης από επίσημους εκπροσώπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία έτσι επέκτεινε την πλήρη πίστη στην τρομερή προειδοποίηση του Μεντβέντεφ.

Οι σκεπτικιστές που εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για την αλήθεια αυτής της πρόθεσης, παρά το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε ανοιχτά κατά τη διάρκεια αυτής της διάσκεψης, δεν χρειάζεται να κοιτάξουν πέρα από μερικές από τις πιο δημοφιλείς αφηγήσεις πολέμου πληροφοριών που διαδίδονται στα κοινωνικά μέσα από το φασιστικό δίκτυο troll που υποστηρίζεται από την SBU γνωστό ως "NAFO". Αυτοί οι λαοί φαντασιώνονται εμμονικά για τέτοια σενάρια " βαλκανοποίησης "και μοιράζονται τακτικά χάρτες που φαντάζονται πώς θα μοιάζει μια λεγόμενη" αποαποικιοποιημένη Ρωσία", η οποία δείχνει πόσο δημοφιλής είναι αυτή η πιθανοτότητα στη Δύση.

Επιστρέφοντας πίσω στη διορατικότητα που μοιράστηκε στην υπερσυνδεδεμένη ανάλυση κοντά στην εισαγωγή σχετικά με το σχετικό μέρος της ετήσιας ομιλίας του Προέδρου Πούτιν, η διακοπή της ειδικής επιχείρησης χωρίς να επιτευχθεί νίκη θα είχε ως αποτέλεσμα η Ρωσία να "σπάσει σε κομμάτια" ακριβώς όπως προέβλεψε ο Μεντβέντεφ. Οι κόκκινες γραμμές της εθνικής ασφάλειας θα ξεπεραστούν ανεπανόρθωτα, καταλύοντας έτσι μια αλυσιδωτή αντίδραση σεναρίων που αυξάνουν δραστικά τις πιθανότητες να συμβεί το χειρότερο σενάριο.

Ακριβώς γι ' αυτόν το λόγο, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζουν το Κίεβο, παρόλο που τα δικά τους αποθέματα και τα αποθέματα των υποτελών τους στο ΝΑΤΟ έχουν ήδη μειωθεί επικίνδυνα, γεγονός που τους βάζει σε κίνδυνο απερίσκεπτα να μην είναι σε θέση να καλύψουν τις ελάχιστες ανάγκες εθνικής ασφάλειας σε διάφορες περιπτώσεις. Η Ουάσιγκτον ήθελε ανέκαθεν να "βαλκανοποιήσει" τη Ρωσία, οπότε προσπάθησε να τοποθετήσει αυτή την στοχευμένη μεγάλη δύναμη σε θέση πυρηνικού και άλλων μορφών εκβιασμού μέσω της Ουκρανίας, την οποία θα μπορούσε στη συνέχεια να εξαναγκάσει σε ατέρμονες μονομερείς παραχωρήσεις από αυτήν.

Η φιλελεύθερη-παγκοσμιοποιημένη ελίτ των ΗΠΑ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει αυτή τη γεωστρατηγική Σταυροφορία με στόχο την πλήρη αποκατάσταση της μονοπολικής ηγεμονίας τους, η οποία περιλαμβάνει στη συνέχεια την ενίσχυση των προσπαθειών τους να "περιορίσουν" την Κίνα αναπαράγοντας το σενάριο "βαλκανοποίησης" που θα είχαν επιτύχει μέχρι τότε στη Ρωσία. Ομοίως, η Ρωσία δεν θα υποταχθεί ποτέ οικειοθελώς στη "βαλκανοποίηση" και θα αφήσει το χρυσό δισεκατομμύριο να τη διαλύσει σε μια συλλογή υποτελών κρατών, γι ' αυτό και ο πόλεμος με πληρεξούσιους στην Ουκρανία είναι πιθανό να συνεχίσει να μαίνεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail