Η ώρα της δόξας του Μπάιντεν και οι αποτυχίες στη Βαρσοβία

Freepen.gr - Ο Μπάιντεν ήρθε στην Πολωνία, όπου έκανε ομιλία, απευθυνόμενος στους Ρώσους. Η ομιλία του έγινε μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο ρωσικό κοινοβούλιο και πιθανότατα αναμενόταν ως μια συμβολική απάντηση στους ισχυρισμούς του Πούτιν, γράφει το southfront.org.

Ο Μπάιντεν δεν έκανε σημαντικές ανακοινώσεις. Η ομιλία του ήταν συναισθηματική, λαϊκίστικη και στόχευε κυρίως στην ενίσχυση της πολιτικής εικόνας του Προέδρου των ΗΠΑ.

Η ομιλία του Μπάιντεν ήταν γεμάτη από παραδοσιακά κλισέ, που προωθούσε η Δύση πριν και κατά τη διάρκεια της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Τα τυπικά συνθήματα περιελάμβαναν:

  • Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει γίνει δοκιμασία για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά «δημιουργήθηκε ένας συνασπισμός 50 χωρών» και θα στηρίξει την Ουκρανία μέχρι τη νίκη της.
  • Το ΝΑΤΟ έχει διατηρήσει την ενότητά του.
  • Ο Πούτιν φέρεται να πίστευε πως ήταν πιο δυνατός από ποτέ, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με τη σιδερένια βούληση όλων των χωρών, των οποίων ο αγώνας είχε επικεφαλής τον Ζελένσκι.
  • Εάν η Ρωσία επιτεθεί σε τουλάχιστον μία χώρα του ΝΑΤΟ, θα θεωρηθεί επίθεση σε ολόκληρο το μπλοκ. Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ.
  • Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Η προστασία της ελευθερίας είναι μια πολύ μακρά διαδικασία και η Ουκρανία συνεχίζει να αγωνίζεται για αυτήν. Αυτό μπορεί να πάρει πολύ χρόνο και μπορεί να υπάρξουν πολλές περισσότερες απώλειες.
  • Η πίεση των κυρώσεων θα συνεχιστεί, καθώς η Δύση δεν μπορεί να επιτρέψει στη Ρωσία να κερδίσει το πάνω χέρι.
  • Η ομιλία μεταδόθηκε ευρέως από τα MSM, σε μια προσπάθεια να την δείξει ως νίκη στη μάχη με τον Ρώσο ομόλογό του.

Παρά τη συμβολική ομιλία, η επίσκεψη του Μπάιντεν χαρακτηρίστηκε από περισσότερες αποτυχίες.

Μετά την εύθυμη ομιλία του στους Ρώσους, ο Μπάιντεν φωτογραφήθηκε με παιδιά δήθεν από την Ουκρανία. Η σκηνοθετημένη φωτογραφία έγινε σύμφωνα με τους κανόνες που επιβάλλει η δυτική «κουλτούρα». Επομένως, είναι πολύ αμφίβολο αν τουλάχιστον ένα από αυτά τα παιδιά ήταν Ουκρανό.

Η ώρα της δόξας του Μπάιντεν και οι αποτυχίες στη Βαρσοβία

Ο Μπάιντεν χάθηκε για άλλη μια φορά στο διάστημα. Στην τελετή στη Βαρσοβία οδηγήθηκε από ένα ειδικά διορισμένο άτομο, αλλά ούτε ο ίδιος δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στο κόκκινο χαλί:


Ένα από τα μέλη της ομάδας του Μπάιντεν φέρεται να απέτυχε να φύγει από το αεροπλάνο, ακολουθώντας την παλιά παράδοση του Μπάιντεν.


Το να παρακολουθείς τις γελοιότητες του Μπάιντεν είναι πιο ενδιαφέρον από το να ακούς τα παλιά παραμύθια για τις προθέσεις των ΗΠΑ να εξασφαλίσουν την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail