Τουρκική τράπεζα διευκολύνει τους νεκρούς του σεισμού σβήνοντας τυχόν χρέη τους σε αυτήν!

Freepen.gr - Ο Όμιλος İşbank ανακοίνωσε ότι ανέβαλε χωρίς τόκο τις πληρωμές όλων των ατομικών και εμπορικών δανείων που χορηγήθηκαν σε πραγματικά πρόσωπα, ΜΜΕ και μικρές εμπορικές επιχειρήσεις σε 10 επαρχίες και περιφέρειες που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό για 6 μήνες, έως τις 31 Αυγούστου 2023, αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα karar.com. Προφανώς μετά το καλοκαίρι όλα θα είναι ρόδινα για τους δανειολήπτες, αν είναι εν ζωή, καθώς ακόμη πολλοί αγνοούνται. 

Ωστόσο η τράπεζα δεν σταματά εδώ. Η μεγαλύτερη απόφαση της τράπεζας ήταν για τα χρέη. Η İşbank θα διαγράψει όλα τα προσωπικά δάνεια, τους πρόσθετους λογαριασμούς και τις οφειλές πιστωτικών καρτών, συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαίου, των πελατών της που έχασαν τη ζωή τους στους σεισμούς στην περιοχή. Ενώ αν δεν τα διαγράψει, θα της τα πλήρωναν.

Θα πει κανείς ότι πιθανώς και στην Τουρκία, τα χρέη κληρονομούνται, αν αποδεχθεί κανείς την κληρονομιά. Αλλά τι έμεινε όρθιο στις επίμαχες περιοχές για να το αποδεχθεί κανείς; Επίσης ό,τι δεν έπεσε, δεν παύει να βρίσκεται σε πόλεις που πλέον θα χρειαστούν πάρα πολλά χρόνια για να γίνουν όπως ήταν.

Ενώ ο Όμιλος İşbank δωρίζει 1 δισεκατομμύριο TL στο AFAD για τη ζώνη του σεισμού, παρέχει επίσης υποστήριξη 1 δισεκατομμυρίου 750 εκατομμυρίων TL για αντισεισμικές κατοικίες σεισμού που πρόκειται να κατασκευαστούν. Επιπλέον, η Τράπεζα παρέχει επίσης όλες τις υπηρεσίες που έχει καταστήσει διαθέσιμες σε πραγματικά πρόσωπα, ΜΜΕ και μικρές εμπορικές επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανομένων αγροτών και βιοτεχνών) στις επαρχίες Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye και όλες τις περιφέρειές τους και τις περιφέρειες İslahiye και Nurdağı που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τον σεισμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail