Μόνο το ένα τρίτο των Ουκρανών στη Γερμανία σχεδιάζει να επιστρέψει στην πατρίδα του όταν τελειώσει ο πόλεμος

NikkiGoCom / pixabay
Freepen.gr -
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών προσφύγων που διαμένουν επί του παρόντος στη Γερμανία δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αμέσως μετά τον πόλεμο, αποκάλυψε τελευταία δημοσκόπηση.

Σε έρευνα που διεξήχθη από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF), μόλις το 34 τοις εκατό των ερωτηθέντων απάντησε πως θα επέστρεφε σπίτι αμέσως μετά τον πόλεμο.

Περίπου το 2 τοις εκατό δήλωσε ότι σχεδίαζε να παραμείνει στη Γερμανία για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά το τέλος της σύγκρουσης, ενώ το 11 τοις εκατό αποκάλυψε την πρόθεσή του να παραμείνει στη Γερμανία για «μερικά ακόμη χρόνια».

Είναι σημαντικό πως περισσότερο από το ένα τέταρτο (26 τοις εκατό) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ουκρανία και ήθελε να παραμείνει στη Γερμανία επ' αόριστον.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν μετακομίσει στη Γερμανία από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη χώρα τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Παρά το γεγονός ότι είναι καλά μορφωμένοι - το 72 τοις εκατό των ενηλίκων φέρεται να έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο - μόλις το 4 τοις εκατό των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι έχουν καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας, αν και οι μισοί παρακολουθούν μαθήματα γλώσσας.

Επιπλέον, μόλις το 17 τοις εκατό των Ουκρανών σε ηλικία εργασίας έχουν βρει δουλειά στη Γερμανία.

Η μελέτη της BAMF αποκάλυψε πως τα τρία τέταρτα των Ουκρανών προσφύγων διαμένουν επί του παρόντος σε ιδιωτικά καταλύματα, ενώ το 9 τοις εκατό ζει σε καταφύγια προσφύγων και το 17 τοις εκατό σε ξενοδοχεία.

Περίπου το 80 τοις εκατό των ενηλίκων προσφύγων από την Ουκρανία είναι γυναίκες, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα έφτασαν στη Γερμανία χωρίς σύντροφο. Περίπου το 48 τοις εκατό των εν λόγω γυναικών έφτασαν με εξαρτώμενα παιδιά.

Η κατάσταση της υγείας των Ουκρανών προσφύγων θεωρείται γενικά καλή, αλλά η ικανοποίησή τους από τη ζωή είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με τον γερμανικό πληθυσμό.

«Η ψυχολογική ευημερία των παιδιών προσφύγων είναι επίσης χαμηλή σε σύγκριση με άλλα παιδιά που ζουν στη Γερμανία», αναφέρει η έκθεση.

Ο πιο δημοφιλής λόγος για τους Ουκρανούς πρόσφυγες που επέλεξαν να κατευθυνθούν στη Γερμανία ήταν λόγω του «σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από τη χώρα. Άλλοι λόγοι που αναφέρθηκαν από τους ερωτηθέντες περιλαμβάνουν το σύστημα πρόνοιας της χώρας, το εκπαιδευτικό της σύστημα και το γεγονός πως θεωρούν τη Γερμανία μια φιλόξενη, ανεκτική χώρα.
 
* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail