Αν ψηφίζεις ΝΔ, η Μπακογιάννη στο έκανε λιανά για να μην πεις ότι δεν ήξερες

Η Ντόρα Μπακογιάννη που στην αρχή της θητείας της σημερινής κυβέρνησης είχε πει πως ίσως θα πρέπει να δώσουμε λίγη ΑΟΖ της Λέρου για να διασφαλίσουμε εκείνης της Ρόδου, το έκανε πάλι το θαύμα της. Για την ιστορία πάντως, ούτε της Ρόδου διασφαλίσαμε αφού δεν αναγνωρίστηκε πλήρης επήρεια στη συμφωνία οριοθέτησης με την Αίγυπτο.

Του Στρατή Μαζίδη

Ξαφνικά η κ. Μπακογιάννη ξεθάβεται από την αφάνεια και δίνει συνέντευξη στις Αντιθέσεις του ΚΡΗΤΗ TV και τον Γιώργο Σαχίνη και γίνεται πρώτη είδηση χάρη στα παρακάτω.

 «Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση, εγώ δεν έχω κανένα ταμπού, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, υπάρχει η συμφωνία Αιγύπτου – Ισραήλ – Ελλάδας στην οποία εκλήθη και η Τουρκία. Η συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου που είναι σε πόλεμο είναι ένα παράδειγμα, συνεργάζονται», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη και συμπλήρωσε: «Κάποια στιγμή θα γίνει διεθνής διάσκεψη για τα ενεργειακά στη Μεσόγειο, θα υπάρξει ευρύτερη συμφωνία. Η Μεσόγειος είναι μικρή θάλασσα με πολλά κράτη».

Στη συνέχεια τόνισε: «Η επέκταση των 12 μιλίων ανατολικά της Κρήτης έχει τεθεί ήδη στο τραπέζι, αλλά μια τέτοια κίνηση γίνεται με ενημέρωση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Επί της ουσίας, επί των στρατηγικών επιλογών της χώρας δεν υπάρχουν διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάτι μας δίδαξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ότι το πρώτο πράγμα στην εξωτερική πολιτική είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας. Οι συσχετισμοί, τα συμφέροντα. Να δημιουργήσεις συμμαχίες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν στη δύσκολη στιγμή. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο», δήλωσε η πρώην ΥΠΕΞ.

Είχα την αίσθηση ότι ο Βενιζέλος μας δίδαξε πως να πάρουμε την Ελλάδα από τη Λάρισα και να την φτάσουμε στην Προύσα. Απλά οι διάδοχοί του μας έμαθαν πως είναι να κυβερνάς χωρίς σχέδιο, να κάνεις εκστρατείες άνευ προετοιμασίας χωρίς αρχή-μέση-τέλος και στο τέλος να το βάζεις στα πόδια.

Ωστόσο όσοι ψηφίζουν ΝΔ ας μην τρέφουν αυταπάτες. Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ, και πιθανώς οι βουλευτές της αφού δεν αντιδρούν, είναι αλλεργική σε έννοιες όπως πατρίδα, κυριαρχικά δικαιώματα, ιστορία κ.ο.κ. 

Το απέδειξε άλλωστε τιμώντας τις υπογραφές της προηγούμενης κυβέρνησης κάτω από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τώρα λοιπόν πάμε για τις Πρέσπες του Αιγαίου. Και οκ, να πάμε αν είναι η επιθυμία μιας πραγματικής και όχι εκλογικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, οι μισοί από τους οποίους θα πρέπει να απολογηθούν όταν έρθει η ώρα στους νεκρούς προγόνους τους. Κανείς όμως δε θα μπορεί να πει πως δεν ήξερε. Η κ. Μπακογιάννη τουλάχιστον είναι ειλικρινής.

Και ποια είναι η λύση; Μέσα στο παραβάν θα έχουμε στο χέρι μας δεκάδες ψηφοδέλτια. Ας ενημερωθούμε για όλα τα κόμματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας, και όπως γίνεται στα χαρτιά, ας πετάξουμε τα φύλλα που σίγουρα δε μας κάνουν. Σε δρόμους που μας οδηγούν σε αδιέξοδα δε χρειάζεται να περπατήσουμε και το σημερινό συνολικό πολιτικό προσωπικό έδειξε πως δεν μπορούμε να το εμπιστευόμαστε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail