Μετά τον κανονικό και ο γεωπολιτικός σεισμός: Η Σαουδική Αραβία σπεύδει στο πλευρό του «συριακού αδερφού λαού»

Freepen.gr - Στις 14 Φεβρουαρίου, ένα αεροσκάφος βοήθειας της Σαουδικής Αραβίας προσγειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο σεισμόπληκτο Χαλέπι της Συρίας, στην πρώτη αναφερόμενη άφιξη από το Βασίλειο σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του 11ετούς πολέμου της χώρας.

Το αεροπλάνο που αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο King Khalid, μετέφερε 35 τόνους και 322 κιλά ιατρικών προμηθειών, τροφίμων και κιτ καταφυγίου, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας (SPA). Αντιπροσωπεία της Ερυθράς Ημισελήνου της Σαουδικής Αραβίας συνόδευσε τη βοήθεια.

Η βοήθεια φέρεται να παραδόθηκε κατόπιν εντολής του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ και του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

«Οι οδηγίες που μας δόθηκαν από την ηγεσία στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι να βοηθήσουμε τον αδελφό Συριακό λαό που επλήγη [από τον σεισμό] σε ολόκληρη τη Συρία», είπε ένα μέλος της σαουδαραβικής αντιπροσωπείας στη συριακή κρατική τηλεόραση.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, είπε πως το αεροπλάνο βοήθειας ήταν το πρώτο από τα πολλά που θα φτάσει τις επόμενες ημέρες.

Ένα δεύτερο αεροπλάνο παροχής βοήθειας, που μετέφερε άλλους 35 τόνους ιατρικών προμηθειών, τροφίμων και καταφυγίων, προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου στις 15 Φεβρουαρίου.

Η Σαουδική Αραβία ήταν από τις πρώτες αραβικές χώρες που διέκοψε τις σχέσεις της με τη Συρία και εξέφρασε την υποστήριξή της στην εξέγερση του 2011. Αργότερα, το Βασίλειο διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη χρηματοδότηση και τον οπλισμό των Σύριων ανταρτών.

Ωστόσο, μια πρόσφατη αναφορά της συριακής εφημερίδας Al-Watan αποκάλυψε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να επιδιορθώσουν τους δεσμούς μεταξύ Ριάντ και Δαμασκού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail