Οι αυξανόμενοι στρατιωτικοί δεσμοί Ρωσίας-Ινδίας αποδεικνύουν την στιβαρότητα της βιομηχανικής ικανότητας της Μόσχας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναγνώρισε τελικά την ύπαρξη της στρατιωτικής-βιομηχανικής κρίσης της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μείωση της ένοπλης βοήθειας του Golden Billion στους πληρεξούσιους τους στο Κίεβο. Ως μηχανισμός αντιμετώπισης, πρόσθεσε επίσης πως η Ρωσία υποτίθεται ότι υποφέρει στον αυτοαποκαλούμενο «αγώνα εφοδιαστικής»/«πόλεμο φθοράς» του, ωστόσο αυτός ο ισχυρισμός αναμφισβήτητα καταρρίπτεται από τους αυξανόμενους ρωσο-ινδικούς στρατιωτικούς δεσμούς που αποδεικνύουν την ευρωστία της βιομηχανικής ικανότητας της Μόσχας.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Η έκθεση Aero India 2023 αυτής της εβδομάδας στη Μπανγκαλόρ είδε μια σωρεία αναφορών σχετικά με το πόσο πρόκειται να αναπτυχθούν οι διμερείς στρατιωτικές σχέσεις τους στο προσεχές μέλλον. Αποκαλύφθηκε ότι η Ινδία αγόρασε ήδη 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα από τη Ρωσία την τελευταία μισή δεκαετία με περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια να περιμένουν να παραδοθούν. Σχετικά με αυτό, η παράδοση από τη Μόσχα των υπερσύγχρονων συστημάτων αεράμυνας S-400 παραμένει σε καλό δρόμο για να ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών παρά την Ουκρανική σύγκρουση.

Μακριά από την ειδική επιχείρηση που περιόριζε την στρατιωτική-βιομηχανική της ικανότητα, αυτή η εκστρατεία είχε απολύτως μηδενικές αρνητικές επιπτώσεις στη σχετική συνεργασία της Ρωσίας με τους ξένους εταίρους της, ιδιαίτερα με το μεγαλύτερο Ινδό. Αντίθετα, η προαναφερθείσα εκδήλωση αυτής της εβδομάδας έχει δει μέχρι στιγμής αναφορές για την προθυμία τους να συνεργαστούν για την κοινή παραγωγή προηγμένων συστημάτων αεράμυνας, οχημάτων μάχης πεζικού, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, συστημάτων αεράμυνας, τανκς και μαχητικών αεροσκαφών.

Όπως μπορεί να φανεί, δεν υπάρχει προφανώς κανένα όριο στο εύρος της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας τους, γεγονός που καταργεί τους ψευδείς ισχυρισμούς πως η Ρωσία υποτίθεται ότι αγωνίζεται να καλύψει τις ελάχιστες αμυντικές της ανάγκες στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής επιχείρησης. Εάν όντως ίσχυε αυτό, τότε η Μόσχα δε θα πρόσφερε μια τέτοια ολοκληρωμένη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία στο Δελχί, ούτε οι εκπρόσωποι του ομολόγου της θα έχαναν τον χρόνο τους διαπραγματευόμενοι κάτι τέτοιο, εάν έδιναν αξιοπιστία στους προαναφερθέντες ισχυρισμούς.

Η Ινδία είναι σήμερα μια παγκόσμια σημαντική Μεγάλη Δύναμη της οποίας η ταχεία άνοδος σε παγκόσμια προβολή τον περασμένο χρόνο αναγνωρίστηκε ακόμη και από δύο από τα κορυφαία Mainstream Media (MSM) των ΗΠΑ, τους New York Times (NYT) και το CNN. Είναι ένας σοβαρός παράγοντας στις Διεθνείς Σχέσεις στις μέρες μας που έχει επίσης αποδείξει περήφανα την ανεξαρτησία του στη χάραξη πολιτικής ενόψει της άνευ προηγουμένου πίεσης της Δύσης που του ασκείται να εγκαταλείψει τη Ρωσία. Στην πραγματικότητα, η αψήφησή της στην ίδια πίεση ήταν άμεσα υπεύθυνη για την ταχεία παγκόσμια άνοδό της.

Η Ινδία αναβίωσε το διάδρομο μεταφορών Βορρά-Νότου (NSTC) με το Ιράν και τη Ρωσία αμέσως μετά την επιβολή των παράνομων κυρώσεων κατά της Μόσχας από το Golden Billion, με το Bloomberg να παραδέχεται αργότερα στα τέλη του περασμένου έτους ότι αυτό το μεγάλο έργο είναι πραγματικά μια γεωοικονομική αλλαγή του παιχνιδιού για την Ευρασία. Στη συνέχεια, κινήθηκε γρήγορα για να αγοράσει όσο το δυνατόν περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο με έκπτωση, το οποίο το Bloomberg ανέφερε επίσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως επεξεργάζεται και μεταπωλείται στη Δύση για να τη βοηθήσει να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Όπως φαίνεται, η άρνηση της Ινδίας να αγοράσει τα ψέματα του Golden Billion για την υποτιθέμενη «αναπόφευκτη» οικονομική κατάρρευση της Ρωσίας είχε ως αποτέλεσμα να αναβιώσει ταυτόχρονα έναν ευρασιατικό διάδρομο ολοκλήρωσης που άλλαξε το παιχνίδι και έγινε απαραίτητος για την παγκόσμια αγορά ενέργειας. Κι οι δύο θέσεις της ωφελούν. Συνεπώς, είναι απολύτως λογικό εκ των υστέρων γιατί η Ινδία αγνόησε επίσης τα ψέματα του Golden Billion σχετικά με την υποτιθέμενη στρατιωτική-βιομηχανική κρίση της Ρωσίας, κι ως εκ τούτου γιατί κλιμακώνει ενεργά τους δεσμούς τους.

Εάν υπήρχε κάποια αξιοπιστία στην εργαλειοποιημένη εκστρατεία πληροφοριακού πολέμου των MSM κατά της Ρωσίας που θρηνεί για τους υποτιθέμενους οικονομοστρατιωτικούς περιορισμούς της, τότε η Ινδία δε θα είχε αναβιώσει ποτέ το NSTC, δε θα αγόραζε όσο το δυνατόν περισσότερο πετρέλαιο με έκπτωση, ούτε θα είχε διατηρήσει τους στρατιωτικούς δεσμούς της. Αξιολογώντας ανεξάρτητα την κατάσταση σε αυτούς τους στρατηγικούς τομείς, η Ινδία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Golden Billion έλεγε ψέματα και έτσι αποφάσισε να συνεχίσει να επεκτείνει συνολικά τις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Δεν είναι η Ινδία που εξαπατήθηκε από τη Ρωσία, όπως θα μπορούσαν αναμενόμενα να ισχυριστούν οι διαχειριστές στη Δύση με όλα τα εθνοθρησκευτικά φανατικά υπονοούμενα που περιέχονται σε μια τέτοια θεωρία συνωμοσίας, αλλά η ίδια η Δύση που εξαπατήθηκε από την εκστρατεία πληροφοριακού πολέμου των ηγετών της εναντίον της Ρωσίας. Αυτή η «Αυτοκρατορία του Ψέματος», όπως σωστά την περιέγραψε ο Πρόεδρος Πούτιν πριν από ένα χρόνο, παραπλάνησε τους δικούς της ανθρώπους με κραυγαλέα ψεύδη για τη Ρωσία, αλλά η Ινδία ήξερε καλύτερα και δεν άφησε τα ψέματα της Δύσης να την εμποδίσουν να συνάψει καλές συμφωνίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail