Ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει στο αποκορύφωμα;

Ο Carl von Clausewitz στο βιβλίο του On War (που δημοσιεύτηκε το 1832) εισήγαγε την έννοια «Το Αποκορύφωμα». Το αποκορύφωμα στην στρατιωτική στρατηγική είναι το σημείο στο οποίο μια στρατιωτική δύναμη δεν είναι πλέον σε θέση να εκτελέσει τις επιχειρήσεις της.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αν αφήσετε στην άκρη το συναίσθημα και αναλογιστείτε την τρέχουσα κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο στρατός και η κυβέρνηση του Κιέβου πέφτουν και κινούνται προς τα πίσω. Χωρίς την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό, τα πυρομαχικά, τα τανκς, το πυροβολικό, τα αεροσκάφη, τους οικονομικούς πόρους και τη βιομηχανική ικανότητα να σταματήσει τη Ρωσία. Ακόμη και με περισσότερη δυτική υποστήριξη να καταφτάνει, η Ουκρανία θα εξακολουθεί να μην έχει την στρατιωτική ισχύ για να σταματήσει τη ρωσική προέλαση.

Ο Νταγκ ΜακΓκρέγκορ κάνει την τυπικά αριστοτεχνική του ανάλυση συνοψίζοντας την τρομερή κατάσταση της Ουκρανίας:

Με απορρίπτουν οι δυτικοί αναλυτές που υποβαθμίζουν τη ρωσική επίθεση στο Donbass κατά μήκος της αμυντικής γραμμής που εκτείνεται από το Bakhmut στο νότο έως το Seversk στο βορρά ως κάποιου είδους παράπλευρη εμφάνιση χωρίς στρατηγική σημασία. Διαφωνώ. Δε νομίζω ότι η Ρωσία περιμένει μια «εαρινή επίθεση». Μια ρωσική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλαπλά μέτωπα και η Ουκρανία πληρώνει βαρύ τίμημα. Ακολουθούν ορισμένες από τις συνοπτικές αναφορές που περιγράφουν τη δράση τις τελευταίες δύο ημέρες:

Στον τομέα Soledar, αποσπάσματα επίθεσης της Wagner PMC επιτίθενται στις θέσεις της 10ης Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα περίχωρα της Razdolovka και κινούνται επίσης δυτικά από το χωριό Sakko και Vanzetti προς τη Vasyukovka.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην περιοχή της Krasnaya Gora και της Paraskovievka. Ο εχθρός υφίσταται σημαντικές απώλειες: η ουκρανική διοίκηση αποσύρθηκε προς την κατεύθυνση του Slavyansk, ξεχωριστές μονάδες του 46ου αποσπάσματος του DShV και του 147ου περίπου 116ου TRO από την Krasnaya Gora.

Στο Bakhmut, οι «Wagnerites» μπήκαν στην περιοχή Stupka στα βόρεια της πόλης. Σφοδρές μάχες γίνονται σε αστικές περιοχές. Οι δηλώσεις για μια σημαντική προώθηση στην άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν είναι αληθινές – οι ουκρανικοί σχηματισμοί συνεχίζουν να αντιστέκονται.

Την ίδια ώρα, η μερική αποχώρηση μονάδων από τα βόρεια προάστια του Μπαχμούτ και η αποχώρηση 63 μηχανοκίνητων ταξιαρχιών από την πόλη χθες υποδηλώνουν προετοιμασία για πιθανή παράδοση της φρουράς. Τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στη διεξαγωγή της διαδρομής προς το Chasy Yar προκειμένου να διατηρηθεί ο κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταφέρει ανθρώπινο δυναμικό και τεθωρακισμένα οχήματα από την Konstantinovka στην περιοχή του Chasov Yar. Παράλληλα, επιπλέον αμυντικές γραμμές ετοιμάζονται στην ίδια την Konstantinovka.

Το ρωσικό πυροβολικό πραγματοποιεί μαζικό βομβαρδισμό των περιοχών όπου είναι συγκεντρωμένες οι εχθρικές ενισχύσεις στον αυτοκινητόδρομο Konstantinovka - Chasov Yar - Bakhmut.

https://t.me/Slavyangrad/31998

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και άλλοι εταίροι του ΝΑΤΟ έκαναν ένα μοιραίο λάθος στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία στέλνοντας έναν ασήμαντο αριθμό τανκς και νέων όπλων, όπως εκτοξευόμενες βόμβες μικρής διαμέτρου (GLSDB). Αντί να τρομάξουν τη Ρωσία ή να αυξήσουν την πίεση στη Μόσχα να επανεξετάσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία, η πρόσφατα ανακοινωθείσα επέκταση της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας, ειδικά από τις ΗΠΑ, σκληραίνει τη ρωσική αποφασιστικότητα. Μην στηρίζεστε στα λόγια μου για αυτό. Ακούστε τις παθιασμένες παρατηρήσεις της Maria Zakharova σε αυτό ακριβώς το σημείο. Είναι προκλητική και εξηγεί λεπτομερώς ότι η Ρωσία αντιλαμβάνεται αυτή την απειλή ως μια νέα προσπάθεια από τους απογόνους των Ναζί να κάνει αυτό που δεν μπορούσε ο Χίτλερ:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail