Από τις αυτοκρατορικές αποτυχίες στις αυτοκρατορικές δικαιολογίες

Η παρακμή της Ρώμης ήταν η φυσική και αναπόφευκτη επίδραση του άμετρου μεγαλείου. Η ευημερία ωρίμασε την αρχή της φθοράς. Η αιτία της καταστροφής πολλαπλασιαζόταν με την έκταση της κατάκτησης….Αντί να ρωτάμε  γιατί  καταστράφηκε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, θα έπρεπε μάλλον να εκπλαγούμε που είχε επιβιώσει για τόσο καιρό.

Ιστορία της παρακμής και της πτώσης της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, Gibbon

Από τον Batiushka για το ιστολόγιο Saker / Παρουσίαση Freepen.gr

Εισαγωγή: Αυτοκρατορικές αποτυχίες

Οι αυτοκρατορίες σε οριστική παρακμή, όπως η αμερικανική σήμερα, περνούν από τη μια συνήθως στρατιωτική καταστροφή στην άλλη. Το «Might is Right», είναι το παλιό ρητό στο οποίο πιστεύουν λανθασμένα. Συνέβη στον Ρωμαίο, όπως περιγράφεται παραπάνω. Συνέβη με τους Βρετανούς, ξεκινώντας με τον πόλεμο των Μπόερ, μετά τις χρεοκοπημένες νίκες των Πύρρων σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους και τελειώνοντας με την ταπείνωση του Σουέζ το 1956. Και τους Γάλλους με τους Παγκόσμιους Πολέμους και την Ινδο-Κίνα και μετά την καταστροφή της Αλγερίας. Συνέβη με τη Σοβιετική Αυτοκρατορία στο Αφγανιστάν, αν και η αποτυχία της αφορούσε περισσότερο την αποτυχία της να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της στους καταναλωτές, επειδή δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει το χρέος όπως οι δυτικές χώρες. Η αυτοκρατορική αποτυχία είναι πάντα ένα τρομακτικό φαινόμενο.

Μετά από καταστροφικές αποτυχίες στο Βιετνάμ, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, η Αμερικανική Αυτοκρατορία έχει πλέον επιλέξει να ποντάρει τα πάντα στη χώρα κάποιου άλλου στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο μεγάλος, όχι ένας πόλεμος εναντίον ανδρών της φυλής που φορούν σανδάλια, αλλά ενάντια σε μια Υπερδύναμη με επαγγελματικό στρατό και το καλύτερο πυροβολικό πυραύλων, drones και υπερηχητικούς πυραύλους στον κόσμο. Αυτό ήταν στα νοτιοδυτικά σύνορα τέλματα της Ρωσίας, που ονομάζονται Ουκρανία. Έχοντας χάσει την προσπάθειά του να καταλάβει το ναυτικό λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία και έτσι να ελέγξει τη Μαύρη Θάλασσα, το επιθετικό κράτος των ΗΠΑ μετέτρεψε την Ουκρανία σε μια ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια να επιβάλει την παγκόσμια ηγεμονία του. Προς το παρόν, η προσοχή εστιάζεται σε μια πόλη που ονομάζεται Bakhmut στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Το λουτρό αίματος του Bakhmut

Το Bakhmut (το όνομά του είναι Τάρταρ και είναι μια παραμόρφωση του Μωάμεθ – Μαχμούτ), για να χρησιμοποιήσουμε το προεπαναστατικό όνομά του, δεν είναι από μόνο του ζωτικής σημασίας. Ο προπολεμικός πληθυσμός του ήταν μόνο 73.000, αν και είναι περιφερειακό κέντρο διαδρομής. Ωστόσο, η Δύση το έχει καταστήσει ζωτικής σημασίας, πράγματι υπαρξιακό, για το καθεστώς του Κιέβου και για τον εαυτό της. Το καθεστώς αναγκάστηκε από τον υποστηρικτή του στις ΗΠΑ να ποντάρει σχεδόν τα πάντα σε αυτό. Όταν το Μπαχμούτ καταρρεύσει οριστικά αλλά αναπόφευκτα τις επόμενες εβδομάδες, με μεγάλο μέρος του ουκρανικού στρατού να έχει καταστραφεί ή παραδοθεί, τότε μεγάλο μέρος του νοτιοανατολικού μισού της Ουκρανίας θα μπορούσε να απελευθερωθεί από Ρώσους μαχητές της ελευθερίας. Κάποιοι προβλέπουν ακόμη και την πτώση ολόκληρης της Ουκρανίας μετά το Μπαχμούτ και την απελευθέρωσή της από Ρώσους μαχητές της ελευθερίας. Μπορεί.

Επί του παρόντος, η Ουκρανία περικυκλώνεται από σχεδόν 700.000 Ρώσους στρατιώτες. Δεδομένου ότι δεν συμμετέχουν στις μάχες στο Bakhmut ή οπουδήποτε αλλού, υποτίθεται πως κρατούνται πίσω για να σχηματίσουν έναν μελλοντικό Στρατό Κατοχής μετά το Bakhmut. Θα αποκαταστήσουν την ελευθερία και την κανονική ζωή για όλους τους Ουκρανούς που θέλουν να ξεφύγουν από την απομόνωσή τους που επιβάλλεται από τη Δύση και να ενταχθούν σε μια Ελεύθερη Ουκρανία, συμμαχική με τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Λευκορωσία και τον Ελεύθερο Κόσμο διεθνών οργανισμών όπως η ΕΟΕ (η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση), οι BRICS και το SCO. Όλοι αντιπροσωπεύουν τα επτά δισεκατομμύρια, το 88% του κόσμου, που αποτελούν τον Παγκόσμιο Βορρά, τον Παγκόσμιο Νότο και την Παγκόσμια Ανατολή. Τα 1 ή 2 εκατομμύρια απομονωτές που δεν το θέλουν αυτό θα φύγουν από τα πολωνικά σύνορα, μαζί με τον Ζελένσκι και τη διεφθαρμένη κλίκα του – αν είναι ακόμα ζωντανοί μέχρι τότε.

Τα Δυτικά Εγκλήματα Πολέμου


Από τότε που ξέσπασε αυτός ο πόλεμος των νεοσυντηρητικών στην Ουάσιγκτον το 2014, πάνω από 160.000 στρατιώτες του Κιέβου (κάποιοι λένε 250.000, άλλοι περίπου 320.000· σε κάθε περίπτωση πολλές χιλιάδες είναι ξένοι μισθοφόροι, κυρίως Πολωνοί) και πάνω από 20.000 Ρωσο-Ουκρανοί και Ρώσοι μαχητές της ελευθερίας έχουν σκοτωθεί. Αυτό είναι πάνω από τους θανάτους περίπου 14.000 Ρώσων αμάχων που ζούσαν στην Ουκρανία και σχεδόν 7.000 Ουκρανών αμάχων από όλη την Ουκρανία. Το Κίεβο έχει χάσει περίπου το 50 τοις εκατό της ενεργειακής του υποδομής. Χρειάζεται να αυξάνει το χρέος του κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα μόνο και μόνο για να παραμείνει στη ζωή. Μια σημείωση στη Δύση: αυτό το χρέος δε θα αποπληρωθεί ποτέ. Από το 2014 16 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν  εκτοπιστεί – 10 εκατομμύρια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ιδίως στη Ρωσία, και 6 εκατομμύρια στο εσωτερικό. Δεν είναι σαφές ποιο ποσοστό από αυτά τα 10 εκατομμύρια θα επιστρέψει στην Ουκρανία, της οποίας ο πληθυσμός είναι τώρα μόνο περίπου 20 εκατομμύρια, με 4 εκατομμύρια στα νοτιοανατολικά τώρα στη Ρωσία.

Η δυτική υποστήριξη για την Ουκρανία, την πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη, δεν έχει κάνει τίποτα για την εξουσία της Αμερικής. Είχε ήδη υπονομευθεί από εγκλήματα πολέμου, έλεγχο στο νερό, οικονομική παρακμή, επιδημία ναρκωτικών, μαζικούς πυροβολισμούς, ένα κατεστραμμένο σύστημα υγείας για 40 εκατομμύρια στη φτώχεια και στρατιωτικές καταστροφές από το  Βιετνάμ  μέχρι το  Αφγανιστάν. Οι «αλλαγές καθεστώτος», οι δολοφονίες, οι εκλογικές απάτες, η μαύρη προπαγάνδα (επίσης αποκαλούμενη PR), οι σφαγές, τα βασανιστήρια σε παγκόσμιους μαύρους ιστότοπους, οι πόλεμοι αντιπροσώπων και οι στρατιωτικές επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1945 έχουν οδηγήσει σε πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς και πλανητική αποστροφή για τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ. "Γιάνκι πήγαινε σπίτι". Το αίμα πέφτει στις ΗΠΑ. Περίμεναν πραγματικά να ξεφύγουν από αυτό;

Η Τελευταία Ελπίδα

Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ουσιαστικά Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ή αν προτιμάτε, Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, Μέρος ΙΙΙ. Ένας καυτός πόλεμος μεσολάβησης μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας. Ναι, η στρατιωτική φάση είναι τοπική, αφού ξεκίνησε μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το 2014. Όμως οι επιπτώσεις για τη Ρωσία είναι τεράστιες. Σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου 300 ετών όταν η Ρωσία ερωτεύτηκε τη Δύση. Τώρα ο δυτικός δόλος σημαίνει πως οι Ρώσοι έχουν χάσει για πάντα τις ψευδαισθήσεις και την αφέλειά τους. Τώρα η Ρωσία θα συνεχίσει να πολεμά έως ότου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και όλοι όσοι πήραν τα όπλα και πολεμούν τους Ρώσους για σχεδόν εννέα χρόνια δεν αποτελούν πλέον απειλή για κανέναν. Ο στρατός του Κιέβου θα κατατροπωθεί και η Ρωσία θα επιστρέψει στις ρίζες της πριν από περισσότερα από 300 χρόνια.

Ωστόσο, οι πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις για το δυτικό κόσμο, τον οποίο κρατάει ο φεουδάρχης Αμερικανός ιδιοκτήτης του, είναι ακόμη πιο τεράστιες: το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν εκείνοι που προβλέπουν μια δεύτερη στρατιωτική φάση μεταξύ του Ιράν και της αμερικανικής αποικίας του Ισραήλ. Και μια τρίτη θα μπορούσε να είναι μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, με πρόσχημα την κινεζική Ουκρανία, την Ταϊβάν. Όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μετά την επερχόμενη ρωσική νίκη στην Ουκρανία, όλα θα μπορούσαν να αποφευχθούν, γιατί αυτή η νίκη θα είναι απογοητευτική για το δυτικό κόσμο. Αυτή είναι πράγματι η τελευταία ελπίδα, ότι η ήττα εδώ θα επαναφέρει επιτέλους το δυτικό κόσμο στις αισθήσεις και στην πραγματικότητά του. Μόνο μέσα από μια τέτοια συντριπτική ήττα για τη δυτική ύβρις μπορούν να αποφευχθούν περαιτέρω τρελές περιπέτειες, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών.

Φεύγοντας από την Ουκρανία

Εάν επικρατήσει η λογική, τότε οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν το Κίεβο. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν ξαφνικά να ανακαλύψουν, όπως μόλις φαίνεται να ανακάλυψαν (μετά από μια πληροφορία από τον Χάντερ Μπάιντεν;), πως η Ουκρανία είναι διεφθαρμένη και ότι, όπως κάθε Λατινοαμερικανός γκάνγκστερ που βρέθηκε στην εξουσία από τη CIA, ο Ζελένσκι και η κλίκα του έκλεψε όλη αυτή την υπέροχη βοήθεια των ΗΠΑ, το δώρο του ασυνείδητου αμερικανικού λαού. Γι' αυτό το Κίεβο χάνει τον πόλεμο – έκλεψε την ανεκτίμητη βοήθεια για τον εαυτό του! Και όσον αφορά τους τυροφάγους παραδομένους πιθήκους της Ευρώπης, είναι επίσης λάθος τους γιατί αρνήθηκαν να στηρίξουν τις ΗΠΑ μέχρι το τέλος, ειδικά εκείνοι οι αστείοι Ούγγροι, Κροάτες και άλλοι μη Αγγλοσάξονες προδότες που δεν μπορούσαν να κρατήσουν τον έλεγχο της εξέγερσης των (και με τις δύο έννοιες για τη νεοσυντηρητική ελίτ) λαών τους.

Έτσι, ως έντιμοι άνθρωποι, οι ΗΠΑ δυστυχώς θα υποχρεωθούν να «κάνουν μια Καμπούλ». Οι ΗΠΑ θα απαλλαγούν από όλες τις περαιτέρω επιδοτήσεις για την Ουκρανία, που τα έφερε όλα αυτά πάνω τους λόγω της διαφθοράς τους, και στη συνέχεια θα μπορέσουν να επικεντρωθούν στο πραγματικό πρόβλημα, σε αυτήν την κακιά Κίνα. Η Ευρώπη της κόλασης μπορεί να αφεθεί να λύσει τις συνέπειες του αναγκασμού να υποστηρίξει το λάθος άλογο στην Ουκρανία. Οι «ηγέτες» της Δύσης θα αναγκαστούν να πάνε στη Μόσχα και να κατηγορήσουν τις ΗΠΑ για ψέματα. Ποιος θα πάει πρώτος; Μακρόν ή Σολτς; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος bootlicker (γλύφτης) στην Ευρώπη; Ποιος χρειάζεται περισσότερο το φθηνό φυσικό αέριο; Η επιλογή είναι πολύ μεγάλη και τα στοιχήματα συνεχίζονται. Ίσως ένας Γεωργιανός; Μήπως ο αλκοολικός Τζόνσον θα σταλεί να ζητήσει συγγνώμη επειδή «δεν κατάλαβε και ότι δεν το εννοούσε πραγματικά»;


Συμπέρασμα: Αυτοκρατορικές δικαιολογίες

Σαϊγκόν, Καμπούλ και τώρα Κίεβο; Πώς το κρύβεις; Μαζικός αντιπερισπασμός με σκάνδαλο στο σπίτι; Ίσως ένας αστέρας του κινηματογράφου θα μπορούσε να συλληφθεί για προσβολή ενός τρανς; Τι θα λέγατε να συλληφθεί ο Τραμπ για «ανάρμοστη συμπεριφορά» με μια γυναίκα, κατά προτίμηση μια μαύρη, ώστε να μην μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2024; (Θυμάστε τι συνέβη με τον εθισμένο στο βιάγκρα του ΔΝΤ και τον υποτιθέμενο μαστροπό Στρος-Καν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη;). Τι θα λέγατε για ένα σκάνδαλο με τα «ξεχασμένα» απόρρητα έγγραφα του Μπάιντεν στο γκαράζ του; Αλλά αυτός ο φτωχός γέρος, που αξίζει τη συμπάθεια όλων (ψηφοφορία), θα κριθεί πολύ άρρωστος για να δικαστεί, λόγω μιας πολύ ξαφνικής και απροσδόκητης εμφάνισης άνοιας.

Έτσι, αυτός ο ήρωας των ΗΠΑ, που ενεργεί γενναία ως Πρόεδρος, παρόλο που δεν ένιωθε πολύ καλά και ήταν αποπροσανατολισμένος, θα μπορέσει να αποσυρθεί στη Φλόριντα και να παίξει γκολφ με αυτόν τον υπέροχο νομπελίστα Ειρήνης, τον Ομπάμα. (Θυμάστε; Αυτός που αρνήθηκε να κλείσει το κέντρο βασανιστηρίων του Γκουαντάναμο και δολοφόνησε πολλούς ανθρώπους με drones). Βάλτε τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ να δουλέψουν πάνω σε κάτι για το Netflix. Κάτι θα βρουν. Η εικονική πραγματικότητα θα κυριαρχήσει. Πάντα συμβαίνει στις ΗΠΑ. Όσο για τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ, υπάρχει μόνο ένας έγκυρος υποψήφιος: η ηρωίδα Victoria Nuland. Η πρώτη Εβραία γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ένας θρίαμβος της διαφορετικότητας στις αντισημιτικές αντιξοότητες! Άλλωστε ήταν η μόνη που ήδη από το 2014 είχε την προνοητικότητα να μάθει τι ακριβώς έκαναν οι ΗΠΑ στην Ε.Ε. Ίσως η CIA θα μπορούσε επίσης να χρηματοδοτήσει ένα Νόμπελ Προφητείας για να της απονείμει;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail