Έτρεμε και την σκιά του ο Ζελένσκι τον περασμένο Μάρτιο μέχρι να δώσει το λόγο του ο Πούτιν

ΑΡ / Εvgeny Βiyatov
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ ότι δε θα δολοφονήσει τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι, αποκάλυψε ο Μπένετ στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ο πρώην πρωθυπουργός πέταξε στη Μόσχα μετά από αίτημα του Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε πως «δε φοβάται κανέναν», μόνο αφού ο Πούτιν διαβεβαίωσε την ασφάλειά του.

Ο Μπένετ ταξίδεψε στη Μόσχα τον περασμένο Μάρτιο, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να μεσολαβήσει για πρόωρη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Αυτό το ταξίδι έγινε μετά από αίτημα του Ζελένσκι, είπε στο Channel 12 του Ισραήλ το Σάββατο.

Με τις ρωσικές δυνάμεις να περικυκλώνουν το Κίεβο, ο Ζελένσκι φέρεται να κρυβόταν σε άγνωστη τοποθεσία την στιγμή της συνάντησης. Ο Μπένετ είπε στο Channel 12 ότι ο Ουκρανός ηγέτης του είχε αναθέσει να εξασφαλίσει μια διαβεβαίωση από τον Πούτιν πως δε θα γίνει στόχος δολοφονίας.

«Θα σκοτώσεις τον Ζελένσκι;» ρώτησε ο Μπένετ τον Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι δε θα το έκανε, κάτι για το οποίο ο Μπένετ ζήτησε το λόγο του και ο Πούτιν τον έδωσε.

 Ο Μπένετ είπε ότι τηλεφώνησε στον Ζελένσκι αμέσως μετά την αποχώρησή του από το Κρεμλίνο, λέγοντάς του «δεν πρόκειται να σε σκοτώσει». Ο Ζελένσκι ζήτησε επιβεβαίωση και ο Μπένετ του είπε ότι ήταν «εκατό τοις εκατό» σίγουρος πως ο Πούτιν δε θα τον εξαφάνιζε.

Δύο ώρες αργότερα, ο Ζελένσκι δημοσίευσε ένα βίντεο από το γραφείο του στο Κίεβο, εξηγώντας ότι «δεν κρυβόταν» και «δε φοβόταν κανέναν».

Ο Μπένετ περιέγραψε τον Πούτιν ως «έξυπνο και αιχμηρό» και υποστηρικτή του εβραϊκού λαού. Ωστόσο, είπε ότι η συμπεριφορά του Ρώσου ηγέτη έγινε ψυχρή όταν αναφέρθηκαν ο Ζελένσκι και τους αξιωματούχους του, με τον Πούτιν να τους περιγράφει ως «Ναζί» και «πολεμιστές».

Ο πρώην πρωθυπουργός -ο οποίος μοιραζόταν το γραφείο με τον Yair Lapid έως ότου ο σταθερός συντηρητικός Benjamin Netanyahu επέστρεψε στην εξουσία τον Δεκέμβριο- είπε πως «ό,τι» έκανε στο ταξίδι του στη Μόσχα «συντονιζόταν με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Γαλλία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail