Δεν είμαι σίγουρος αν οι Γερμανοί θέλουν να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο, λέει ο Πολωνός υπουργός Άμυνας

Fot. Sylwia Dąbrowa/ Polska Press
Freepen.gr - Ο αντιπρόεδρος της Πολωνίας και υπουργός Άμυνας Mariusz Błaszczak δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος εάν η Γερμανία θέλει να κερδίσει η Ουκρανία στη σύγκρουση. Είναι της γνώμης πως το Βερολίνο πρέπει να δωρίσει περισσότερα τανκς από τα αποθέματά του στην Ουκρανία, γι' αυτό και η πολωνική πίεση στη Γερμανία παραμένει τόσο ισχυρή όσο πριν, αναφέρει το i.pl.

«Υπάρχει λόγος για αυτήν την πίεση», είπε ο Błaszczak.

Σημείωσε ότι όταν η πολωνική κυβέρνηση ζήτησε υποστήριξη για την Ουκρανία, επικρίθηκε ευρέως από την αντιπολίτευση.

«Η αντιπολίτευση παπαγαλίζει τυφλά τη Γερμανία, τόσο πολύ, που αν κυβερνούσαν στην Πολωνία, θα έλεγαν ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται Leopard ή Patriot. Θα επαναλάμβαναν όλα όσα λέει το Βερολίνο», δήλωσε.

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας δήλωσε σε συνέντευξή του στο πολωνικό Radio 1 πως ο πρόεδρος Andrzej Duda ανακοίνωσε σχέδια για ένα συνασπισμό για τη δωρεά σύγχρονων αρμάτων μάχης στην Ουκρανία κατά την επίσκεψή του στο Lviv πριν από δύο εβδομάδες.

«Μπορεί να ειπωθεί ξεκάθαρα, αν δεν ήταν η πολωνική πίεση που ασκήθηκε στους Γερμανούς, η απόφαση να δοθούν άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία δε θα είχε ληφθεί», είπε ο Błaszczak.

Ταυτόχρονα, τόνισε ο Błaszczak, η απόφαση της Γερμανίας δεν σημαίνει δραστική αλλαγή στη στάση της χώρας απέναντι στον πόλεμο της Ουκρανίας. Αναφέρθηκε στα λόγια του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς , ο οποίος είπε στη Bundestag ότι «τα τανκς Leopard είναι κόκκινη γραμμή» και η Γερμανία δεν θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη και δυνάμεις ξηράς στο Κίεβο.

Όταν ρωτήθηκε εάν οι Γερμανοί θέλουν πραγματικά να κερδίσει η Ουκρανία στον πόλεμο, ο Błaszczak παραδέχτηκε πως «είναι μια ερώτηση που κάνει πάντα όταν μιλά με Γερμανούς αξιωματούχους».

Ο Błaszczak εξήγησε ότι η πολωνική κυβέρνηση θυμάται «τι συνέβαινε μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας και του αγωγού Nord Stream», που επέτρεψε στον Πούτιν να ενισχύσει τη δύναμή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail