Ένα αμερικανικό ψέμα που με οποιοδήποτε άλλο όνομα θα μύριζε βρώμικα

Public domain
Η Ουάσιγκτον θεωρείται από πολλούς ότι μας στέλνει τρομερά υποστηρικτικά μηνύματα ακύρωσης πολιτισμού σύμφωνα με το «Μην τολμήσεις να ακούσεις τι λέει ο Βλαντιμίρ Πούτιν», αλλά εδώ είναι μια βόμβα αλήθειας από τον Seymore Hersh, προέρχεται από έναν έμπειρο επαγγελματία στη δημοσιογραφία που εξέθεσε τη σφαγή του Mỹ Lai στο Βιετνάμ. Ο 86χρονος Seymore Hersh αναφέρθηκε στην ανώνυμη αλλά γνήσια πηγή κι είπε στον κόσμο πώς κατεδαφίστηκαν οι τρεις αγωγοί του Nord Stream από τους τέσσερις συνολικά με όλες τις βάναυσες λεπτομέρειες. Ο Συλλογικός Μπάιντεν βρίσκεται φυσικά πίσω από αυτό. Όλες οι ρυθμίσεις έγιναν στον τελευταίο όροφο του παλιού κτιρίου του εκτελεστικού υπουργικού συμβουλίου στην Ουάσιγκτον DC. Δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει ένα άλλο ζοφερό παράδειγμα σε μια μακρά σειρά παραδειγμάτων μακιαβελισμού των ΗΠΑ.

Tatiana Obrenovic - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Κάποιος πρέπει να αναρωτηθεί πόσο έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ και στον κόσμο τα πολιτικά μακιαβελικά τελετουργικά όλων των μορφών και σχημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια των ΗΠΑ να λεηλατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους παγκοσμίως και να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη στην πορεία. Η Ουκρανία είναι αναμφίβολα μια από τις «επιδιώξεις κέρδους και εξουσίας» τους. Οι ΗΠΑ επιδεικνύουν την οιονεί δήλωσή τους πως αυτή είναι η θαρραλέα εκστρατεία τους για το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ/της Ευρώπης. Αλλά η πραγματική αλήθεια είναι συνήθως ακριβώς το αντίθετο. Οι ΗΠΑ δυστυχώς επιλέγουν να βομβαρδίζουν κυρίαρχες χώρες για υποτιθέμενους «ανθρωπιστικούς λόγους» μόνο για να αποκαλούν διαβολικά όλα τα θύματα αμάχων «παράπλευρη ζημιά». Με την ίδια λογική, η κακή ελίτ των ΗΠΑ έσκυψε σχεδόν διπλά ώστε να καταστρέψει την ευρωπαϊκή ενεργειακή απόδοση για να την κηρύξει ψευδώς ως εκστρατεία για την ασφάλεια και την ευημερία της.

Η απελπισία τους να εκδιώξουν τη Ρωσία από τη μεγάλη εικόνα είναι σχεδόν απτή. Το Nord Stream είναι η μεγαλύτερη εκούσια κακόβουλη ζημιά που έχει προκληθεί σε οποιοδήποτε μηχανολογικό έργο σε καιρό ειρήνης για το ευρύ κοινό. Η ζημιά που προκλήθηκε υπολογίζεται σε περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή ήταν μια από τις πιο απρόβλεπτες καταστροφικές τρομοκρατικές επιθέσεις όλων των εποχών. Ποιο είναι το κόστος της ζημιάς που προκλήθηκε για να χαθεί το Nord Stream; Θα πάμε πίσω στην ιστορία και θα προσπαθήσουμε να βρούμε πόσο κόστισε η αποστολή πυρηνικών όπλων και η καταστροφή της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι το 1945; Και αναρωτιέται κανείς γιατί οι ΗΠΑ διέπραξαν αυτή την τερατώδη σκληρότητα στην Ιαπωνία αν η Ιαπωνία ήταν ήδη στα πρόθυρα της συνθηκολόγησης; Ωστόσο, οι πυρηνικές βόμβες ρίχτηκαν εναντίον αμάχων με σκοπό μόνο να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην τότε ΕΣΣΔ σε κοντινή γεωγραφική γειτνίαση. Οποιαδήποτε χώρα είναι έτοιμη και πρόθυμη να διαπράξει τέτοιες φρικτές φρικαλεότητες, είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα με κάθε κόστος. Ένα άλλο τέτοιο πράγμα ήταν να διαδώσει σκόπιμα και ξεκάθαρα αμερικανικά ψέματα για το Βιετνάμ. Το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του Κόλπου του Τόνκιν αποδείχθηκε ότι δημιουργήθηκε, σχεδιάστηκε και ενορχηστρώθηκε με όλα τα πολιτικά θεατρικά.

Για να επιστρέψουμε στην Ευρώπη γεωγραφικά και την πιο πρόσφατη ιστορία, με την έναρξη του πολέμου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την έκρηξη και τη σφαγή που ακολούθησε στην οδό Vace Mickina στο Σεράγεβο στις 27 Μαΐου 1992 ήταν μια ακόμη προβοκάτσια που κατασκευάστηκε βάναυσα από τις ΗΠΑ; Οι Αμερικανοί δράστες σίγουρα γνώριζαν ότι οι τότε μαχητικές μουσουλμανικές δυνάμεις έφταιγαν γι' αυτό. Αλλά η πολιτική ελίτ των ΗΠΑ τότε χρησιμοποίησε αυτό το ενορχηστρωμένο από τις ΗΠΑ περιστατικό για να επιβάλει τις πιο βάναυσες κυρώσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία και να εξοπλίσει τις υπόλοιπες υποτελείς χώρες τους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Γνώριζαν καλά πως όλα αυτά ήταν ένα ξεκάθαρο ψέμα. Το ίδιο ισχύει για το Račak στο Κοσσυφοπέδιο (και τα Metohija) και πιο πρόσφατα για το περιστατικό στην Bucha στην Ουκρανία. Ένα γερμανικό ντοκιμαντέρ «Ξεκίνησε με ένα ψέμα» έλεγε την πραγματική αλήθεια, ωστόσο παρουσιάστηκε στη γερμανική τηλεόραση μια φορά και ποτέ ξανά. Μίλησε για όλα τα ψέματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον Ράτσακ στο Κοσσυφοπέδιο στις 15 Ιανουαρίου 1999, που οδήγησαν στην επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας. Και τότε κανείς δεν μπορεί παρά να θυμηθεί τον αείμνηστο Κόλιν Πάουελ και τα κολασμένα παραπτώματα του με τους ψεύτικους ισχυρισμούς για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ.

Όλες αυτές οι κολοσσιαίες δυσμενείς συνέπειες είναι πέρα ​​από κάθε μετρήσιμο μέτρο. Δυστυχώς όλα αυτά φαίνεται να έχουν δυσοίωνο κρότο, που οδηγεί σε έναν πιθανό παγκόσμιο πόλεμο τώρα. Και τώρα πίσω στις ΗΠΑ και σε όλη αυτή τη συνεχιζόμενη επιχείρηση μαϊμού πάνω από ένα μπαλόνι, που σύντομα θα δώσει τη θέση της στις περιστροφές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με υποτιθέμενους εξωγήινους και UFO και όλο το πoρνό φόβου γύρω από αυτό. Ακόμη και ο Έντουαρντ Σνόουντεν απάντησε πριν από μερικές ημέρες πως δεν είναι παρά μια περιστροφή των μέσων ενημέρωσης για να φιμώσουν οποιαδήποτε αμφισβήτηση ή/και λογική συζήτηση για την έκρηξη του Nord Stream, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου των ΗΠΑ, κάτι που μπορεί να κοστίσει στον Μπάιντεν ακόμη και την προεδρική του θέση.

Τώρα λοιπόν, εκτός από την έκρηξη του Nord Stream, έχουμε μια σειρά από νέες αντιπαραθέσεις με την Κίνα. Το κόστος όλων αυτών δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά τα απλά μαθηματικά μπορούν να υπολογιστούν από την άποψη της δυσπιστίας του ευρύτερου κοινού των ΗΠΑ και της απώλειας εμπιστοσύνης στους θεσμούς των ΗΠΑ και της αξιοπιστίας του Προέδρου.

Εκ των υστέρων, στις 17 Ιανουαρίου 1961, ο Dwight D. Eisenhower ολοκληρώνει την προεδρική του θητεία προειδοποιώντας το έθνος για την αυξανόμενη ισχύ του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος. Δεν είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η επαρκής κρίσιμη μάζα στις ΗΠΑ θα το λάβει υπόψη αρκετά σύντομα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail