Η προηγούμενη αυταπάτη του ΝΑΤΟ σχετικά με τη νίκη της Ουκρανίας διαλύεται από την πραγματικότητα

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε έναν απόστρατο στρατηγό των ΗΠΑ που διοικούσε τα στρατεύματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν να μειώνει και να απορρίπτει τον ρωσικό στρατό ως ανίκανο, θυμηθείτε δύο δυσάρεστα γεγονότα - το Αφγανιστάν και η Ουκρανία έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος όσον αφορά τη μάζα γης και οι ΗΠΑ απέτυχαν να νικήσουν ένα μάτσο Αφγανούς βοσκούς κατσικιών που δεν είχαν αεροπορία ή πυροβολικό. 

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ έριξαν δισεκατομμύρια δολάρια στο Αφγανιστάν και απέτυχαν να νικήσουν τους Ταλιμπάν, οι οποίοι πήραν εύκολα τον έλεγχο της Καμπούλ τον Αύγουστο του 2021. Αυτοί οι ανίδεοι στρατηγοί μου θυμίζουν τον χαρακτήρα του Kevin Kline στην ταινία, A Fish Called Wanda:


Στην Ουκρανία, η Ρωσία συνεχίζει να προελαύνει από τα ανατολικά και τα νότια, μασώντας τις ουκρανικές ταξιαρχίες και προχωρώντας σταθερά ενάντια σε σκληρές οχυρώσεις, παρά το γεγονός πως πολεμά μια de facto δύναμη του ΝΑΤΟ που πλημμυρίζει τις ουκρανικές δυνάμεις με πυρομαχικά, πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα της Συμμαχίας. Το Moon of Alabama παρέχει μια εξαιρετική περίληψη του ΝΑΤΟ που εκτελεί χαρακίρι, εννοώ, «την αποστολή αφοπλισμού του».

Η Γαλλία θα στείλει επιπλέον 12 ισχυρά οβιδοβόλα Caesar στην Ουκρανία

Η ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού Άμυνας Sebastien Lecornu ότι η Γαλλία θα στείλει 12 επιπλέον οβίδες Caesar στο Κίεβο είναι «σαφώς σημαντική για τους Ουκρανούς, ιδιαίτερα το σύστημα πυροβολικού Caesar», δήλωσε ο επικεφαλής συντάκτης του FRANCE 24, Robert Parsons.

«Έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην Ουκρανία, οπότε οι Ουκρανοί θα χαρούν, είμαι βέβαιος, να πάρουν άλλα 12. Νομίζω πως αυτό ανεβάζει το σύνολο σε πάνω από 40 τώρα, κλείνοντας με 50 Caesars στην Ουκρανία.

Η Γαλλία έχει μόνο 77 οβιδοβόλα Caesar. Άλλοι όμως είναι σε χειρότερη κατάσταση.

Η Εσθονία στέλνει όλα τα αεροσκάφη 155 mm στην Ουκρανία

Η Εσθονία θα δωρίσει όλα τα οβιδοβόλα 155 χιλιοστών της στην Ουκρανία ως μέρος της πιο εκτεταμένης στρατιωτικής της βοήθειας.

Το πακέτο, που προηγουμένως είχε αναφερθεί ότι ήταν αξίας 113 εκατομμυρίων ευρώ (122 εκατομμύρια δολάρια), αναμένεται να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Κιέβου εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής επιθετικότητας.

Η Εσθονία διαθέτει επί του παρόντος 24 ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα τύπου FH-70 του ΝΑΤΟ.

Εκτός από τα οβιδοβόλα, το Ταλίν θα στείλει χιλιάδες βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών και εκατοντάδες εκτοξευτές αντιαρματικών χειροβομβίδων Karl-Gustaf.

Η ξέφρενη προσπάθεια να εφοδιαστεί η Ουκρανία με όπλα του ΝΑΤΟ κατά τον καθαρισμό ευρωπαϊκών καταστημάτων ακούγεται σίγουρα σαν σκίτσο I Love Lucy, αλλά δεν υπάρχει τίποτα αστείο σε αυτό. Πολλά από τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ είναι απασχολημένα βοηθώντας τη Ρωσία να επιτύχει τον στόχο της αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας (και, ειλικρινά, του ίδιου του ΝΑΤΟ).

Αυτά είναι καλά νέα για τη Ρωσία. Αν και στα χαρτιά (σε όρους ακαθάριστου αριθμού στρατιωτικού προσωπικού) το ΝΑΤΟ υπερτερεί αριθμητικά της Ρωσίας, η πραγματική του ικανότητα να αναπτύξει χερσαία στρατεύματα είναι αρκετά περιορισμένη. (Σημείωση — οι αριθμοί στο παρακάτω γράφημα αντιπροσωπεύουν το προσωπικό εδάφους, ναυτικού και αεροπορίας).https://www.statista.com/statistics/584286/number-of-military-personnel-in-nato-countries/

Η Τουρκία, για παράδειγμα, αντιπροσωπεύει τη δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στο ΝΑΤΟ, αλλά υπό το φως της θέρμανσης των σχέσεών της με τη Ρωσία είναι απίθανο να παράσχει στρατεύματα για να πολεμήσει τις δυνάμεις του Πούτιν. Τα νούμερα για τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ παραπλανητικά. Το Sky News ανέφερε αυτό τη Δευτέρα:

Ανώτερος στρατηγός των ΗΠΑ είπε ιδιωτικά στον υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας πως ο βρετανικός στρατός δε θεωρείται πλέον ως μαχητική δύναμη ανώτατου επιπέδου, αποκάλυψαν αμυντικές πηγές.

Είπαν ότι αυτή η μείωση της πολεμικής ικανότητας – μετά από δεκαετίες περικοπών για εξοικονόμηση χρημάτων – έπρεπε να αντιστραφεί ταχύτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί στον απόηχο του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Συμπέρασμα… είναι μια ολόκληρη υπηρεσία που δεν μπορεί να προστατεύσει το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους μας για μια δεκαετία», είπε μια από τις πηγές άμυνας. https://news.sky.com/story/us-general-warns-british-army-no-longer-top-level-fighting-force-defence-sources-reveal-12798365

Αυτό αφήνει το ΝΑΤΟ με λίγες καλές επιλογές. Εάν το ΝΑΤΟ αποφασίσει να κινητοποιήσει χερσαίες δυνάμεις και να τις στείλει στην Πολωνία και τη Ρουμανία, η Ρωσία δεν είναι πιθανό να μείνει πίσω και να περιμένει να χτυπήσουν. Μια κινητοποίηση του ΝΑΤΟ πιθανότατα θα θεωρηθεί στη Μόσχα ως υπαρξιακή απειλή και η Ρωσία έχει τα συμβατικά όπλα για να αντιμετωπίσει αυτήν την απειλή.

Ο πόλεμος είναι μια ακατάστατη, περίπλοκη δραστηριότητα έντασης πόρων. Η σύγκρουση στην Ουκρανία εκθέτει το ΝΑΤΟ ως έναν ανίσχυρο αναχρονισμό. Εάν η Ρωσία επικρατήσει στην Ουκρανία, ο λόγος ύπαρξης του ΝΑΤΟ θα είναι υπό αμφισβήτηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail