Παρακάμπτοντας το Οχάιο για να επισκεφθεί το Κίεβο, ο Μπάιντεν παρέδωσε στον Τραμπ μια τεράστια πολιτική νίκη

ΑΡΧΕΙΟ - Σε αυτή τη φωτογραφία που τραβήχτηκε με drone, τμήματα ενός εμπορευματικού τρένου Norfolk Southern που εκτροχιάστηκε την προηγούμενη νύχτα στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο, παραμένουν στις φλόγες το μεσημέρι της 4ης Φεβρουαρίου 2023. ΑΡ Photo/Gene J.  Puskar, Αρχείο
Το ταξίδι έκπληξη του Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία ήταν ένα μοιραίο λάθος για την εγχώρια θέση του

Έχουν περάσει εβδομάδες από τον εκτροχιασμό του τρένου στο Οχάιο που σημειώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, προκαλώντας την εκκένωση της πόλης της Ανατολικής Παλαιστίνης και δημιουργώντας περιβαλλοντική καταστροφή. Η κατάσταση αντιμετωπίστηκε με εικονική ραδιοφωνική σιωπή από τους Δημοκρατικούς. Ο Υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Pete Buttigieg δεν αναφέρθηκε δημοσίως στο θέμα μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου , ενώ μια εβδομάδα αργότερα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο, στις 20 Φεβρουαρίου, για να ενισχύσει την υποστήριξη στην πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, ανακοινώνοντας νέα στρατιωτική βοήθεια 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα. 

Bradley Blankenship - RT.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ενώ το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα αγνοεί κατηγορηματικά τον εκτροχιασμό, το μολυσμένο νερό, τον αέρα και το έδαφος, συνεχίζει να δίνει χρήματα και όπλα στην ουκρανική κυβέρνηση. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Ρεπουμπλικανικούς να εμφανιστούν ως ήρωες στον μέσο Αμερικανό. Ο πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την κατεστραμμένη πόλη στις 22 Φεβρουαρίου.

Ο δήμαρχος της Ανατολικής Παλαιστίνης Τρεντ Κόναγουεϊ χαρακτήρισε το ταξίδι του Μπάιντεν στην Ουκρανία το «μεγαλύτερο χαστούκι. Είπε στο Fox News ότι αυτό «σας λέει αυτή την στιγμή, δε νοιάζεται για εμάς». Πρόσθεσε πως ο Μπάιντεν «μπορεί να στείλει όποια Αρχή θέλει, αλλά ανακάλυψα σήμερα το πρωί σε μια από τις ενημερώσεις ότι ήταν στην Ουκρανία και έδινε εκατομμύρια δολάρια σε ανθρώπους εκεί, όχι σε εμάς και είμαι έξαλλος».

Εν τω μεταξύ, κρατικοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι και των δύο μερών διαβεβαίωσαν τους ντόπιους πως όλα είναι καλά και ότι το νερό στην πόλη είναι ασφαλές. Ωστόσο, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) του Μπάιντεν έκρινε ότι το νερό είναι ασφαλές για κατανάλωση με βάση μόνο μερικά μολυσμένα εργαστηριακά δείγματα που παρέχονται από τη Norfolk Southern, τη σιδηροδρομική εταιρεία που ευθύνεται για την καταστροφή. Προφανώς, η EPA δεν εξέτασε ποτέ τα ίδια τα δείγματα νερού.

Σύμφωνα με αναφορές, η σιδηροδρομική εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ταμείο 1 εκατομμυρίου δολαρίων για τους κατοίκους της Ανατολικής Παλαιστίνης, το οποίο, όπως τόνισαν οι σχολιαστές, είναι πολύ κάτω από τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια που ξόδεψε για εξαγορές μετοχών πέρυσι. Συνολικά, αυτό ανέρχεται σε περίπου 200 $ ανά άτομο για τους σχεδόν 5.000 κατοίκους της πόλης. Προφανώς, αυτό είναι το μόνο που η εταιρεία πιστεύει ότι πρέπει να πληρώσει για αυτήν την περιβαλλοντική καταστροφή.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως το Norfolk Southern φέρεται να ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να "σκοτώσει" μια μήνυση από έναν άρρωστο εργάτη σιδηροδρόμων και να βοηθήσει την εταιρεία να μπλοκάρει μελλοντικές αγωγές εναντίον της για το περιστατικό. Η κυβέρνηση Μπάιντεν τάσσεται τώρα στο πλευρό της εταιρείας, όπως έκανε τον Δεκέμβριο, όταν προώθησε  μια «αδύνατη συμφωνία» για τους σιδηροδρόμους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι απειλούσαν να απεργήσουν λόγω ανησυχιών για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Επιπλέον, εάν ο υπουργός Buttigieg, ο τύπος που είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση της σιδηροδρομικής βιομηχανίας, ρωτούσε ποια είναι η μεγάλη υπόθεση, θα σας έλεγε: «Ενώ αυτή η φρικτή κατάσταση έχει τραβήξει ιδιαίτερα την προσοχή, υπάρχουν περίπου 1.000 περιπτώσεις ανά έτος εκτροχιασμού τρένου».  Το Υπουργείο Μεταφορών επικρίνεται έντονα επειδή δεν επανέφερε έναν κανόνα σιδηροδρομικής ασφάλειας της εποχής Ομπάμα για την εφαρμογή νέων συστημάτων πέδησης, καθώς οι σιδηρόδρομοι της χώρας εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τεχνολογία της εποχής του Εμφυλίου Πολέμου. Η κυβέρνηση Τραμπ ακύρωσε αυτήν την εντολή και η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν την επανέφερε. Λλοιπόν, ό,τι κι αν είναι, απλά συνηθίστε το.

Η ιστορία αυτού που συνέβη στο Οχάιο είναι πραγματικά μια ιστορία αχαλίνωτης εταιρικής απληστίας σε συνδυασμό με πολιτικούς απρόθυμους να ρυθμίσουν τη σιδηροδρομική βιομηχανία λόγω των ισχυρών συμφερόντων στην Ουάσιγκτον που την υποστηρίζουν. Ξεπερνά τις κομματικές γραμμές. Τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί φταίνε που απέτυχαν να ρυθμίσουν τους σιδηροδρόμους και εκτόξευσαν την προπαγάνδα της εταιρείας μετά το περιστατικό της 3ης Φεβρουαρίου, ακόμη στους δικούς τους ελέγχους νερού. Η διαφθορά που εμφανίζεται πραγματικά μπερδεύει το μυαλό.

Παραδόξως, το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Μπάιντεν ήταν να εμφανιστεί για να δείξει τουλάχιστον την παραμικρή ενσυναίσθηση που απαιτείται για να «κερδίσει» την πολιτική μάχη που ακολούθησε. Κυριολεκτικά, για να βρεθείτε απλώς σωματικά στον τόπο του συμβάντος, να σφίξετε τα χέρια, να φιλήσετε τα μωρά και να δώσετε μια ομιλία όπου υπόσχεται να βοηθήσει τους πληγέντες. Όμως, αντί να κάνει το απόλυτο ελάχιστο, πετάει στα μισά του κόσμου μέχρι την Ουκρανία και υπόσχεται μισό δισεκατομμύριο δολάρια, πάνω από τα δισεκατομμύρια που έχουν ήδη δοθεί, για έναν πόλεμο που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των μέσων Αμερικανών.

Ο Μπάιντεν μόλις έδωσε μια υγιή μερίδα πολιτικών πόντων στον Ντόναλντ Τραμπ σε μια ασημένια πιατέλα. Αναμφίβολα, ο Τραμπ θα επισημάνει την υποκρισία, την έλλειψη ενδιαφέροντος ή φροντίδας του Μπάιντεν και ίσως ακόμη και την αμείλικτη φιλοπολεμική ατζέντα του. Θα είναι μια ομιλία που πολλοί ανεξάρτητοι μπορεί να βρουν ελκυστική και σίγουρα θα αξιοποιήσει την αγωνία της λευκής μεσοδυτικής εργατικής τάξης της Αμερικής, η οποία είναι, να σημειωθεί, ένα βασικό δημογραφικό στοιχείο για όποιον θέλει να γίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.  

Η αποτυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν σε αυτό το θέμα είναι τεράστια. Δεν είναι μόνο ότι ουσιαστικά απέτυχε να διαφυλάξει την ευημερία των Αμερικανών, αλλά έκανε επίσης νικητή σε όλα αυτά τον Τραμπ, του οποίου η πρώην προεδρική κυβέρνηση ήταν απόλυτη καταστροφή για την εργατική τάξη. Είναι δύσκολο να βρεθεί μια εξήγηση για το πώς κάποιος με 52 χρόνια πολιτικής εμπειρίας θα μπορούσε τόσο μαζικά να τα καταστρέψει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail