Χιλιάδες διαδηλωτές σε Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία κατά της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας

Freepen.gr - Η χορωδία ενάντια στη συμμετοχή της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας δυναμώνει με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να διοργανώνουν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνει το presstv.ir.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέσω της γαλλικής πρωτεύουσας Παρίσι την Κυριακή, κρατώντας πανό που έγραφαν «Έξω από το ΝΑΤΟ» και «Για την Ειρήνη», απαιτώντας την άμεση διακοπή των παραδόσεων όπλων στο Κίεβο και τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου που διανύει το δεύτερο έτος.

Ο Florian Philippot, ένας από τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, έσκισε μια τυπωμένη σημαία της ΕΕ μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος και προέτρεψε τη Γαλλία να εγκαταλείψει την στρατιωτική συμμαχία.

«Είμαι υπέρ της αποχώρησης της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ και της διάλυσης του ΝΑΤΟ· η μηχανή θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί με τον ψυχρό πόλεμο. Είναι μια πολεμική μηχανή», φέρεται να είπε σε συνέντευξή του, σύμφωνα με το Ruptly.

Κατηγόρησε επίσης τις ευρωπαϊκές χώρες πως είναι υποταγμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες συνεχίζουν να είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία.

Ο Philippot κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «ανατίναξαν τον Nord Stream» και κατήγγειλε Γερμανούς και Γάλλους διπλωμάτες πως «δεν είπαν λέξη» γι' αυτό.

"Αλλά είναι μια πράξη πολέμου. Είναι μια κήρυξη πολέμου, φυσικά. Αγγίζουμε ένα στρατηγικό πλεονέκτημα, ένα ενεργειακό πλεονέκτημα που επηρεάζει τις χώρες και τις οικονομίες μας και δεν λέμε τίποτα; Είμαστε εντελώς υποτακτικοί. Είναι κρίμα, " έσπευσε να προσθέσει, αναφερόμενος σε έρευνα του διάσημου Αμερικανού δημοσιογράφου Seymour Hersh.

Επίσης στη Γερμανία, χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Ramstein για να καταγγείλουν τον ρόλο της Ουάσιγκτον στην ανάφλεξη των φλόγων του πολέμου στην Ουκρανία.

Σχεδόν 2.500 διαδηλωτές συμμετείχαν στη διαμαρτυρία που ονομάστηκε «Ami go home». Έφεραν πανό που έγραφαν «Όχι όπλα σε ζώνες συγκρούσεων», «Κυριαρχία και διαπραγματεύσεις αντί για υποτέλεια» και «Δημιουργία ειρήνης χωρίς όπλα».

Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης τον άμεσο τερματισμό των παραδόσεων όπλων στο Κίεβο και την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

"Από το Ramstein, οι Αμερικανοί διεξάγουν πολέμους σε όλο τον κόσμο. Εδώ επίσης γίνεται αποφασιστική διαχείριση του πολέμου της Ουκρανίας", δήλωσε ένας διαδηλωτής κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Το Σάββατο, μια μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων πραγματοποίησε διαδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου, καλώντας για ειρήνη στην Ουκρανία και τερματισμό των αποστολών όπλων.

Οργανωμένοι από τον Συνασπισμό Stop the War στο Portland Place στο κεντρικό Λονδίνο, οι διαδηλωτές φώναξαν αντιπολεμικά συνθήματα, ενώ κρατούσαν πανό κατά της αποστολής περισσότερων όπλων στην Ουκρανία. Οι διαδηλωτές ακολούθησαν πορεία προς την πλατεία Τραφάλγκαρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail