Οι ΗΠΑ συνειδητοποιούν ότι κανείς δεν πιστεύει στη μη εμπλοκή τους στο σαμποτάζ του Nord Stream

Freepen.gr - Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αντιλαμβάνεται ότι κανείς δεν πιστεύει πως δεν έπαιξε κανένα ρόλο στις εκρήξεις που κατέστρεψαν τους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μεταδίδει το ΤΑΣΣ.

«Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι «δεν είχαν καμία σχέση» με τις εκρήξεις των αγωγών Nord Stream, παρόλο που τα ευρήματα του διάσημου δημοσιογράφου Seymour Hersh είναι ευρέως διαθέσιμα», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram αργά την Τρίτη. «Ξέρουμε πως γνωρίζουν ότι όλοι γνωρίζουν πως αυτό είναι ψέμα».

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι «οι ΗΠΑ» είναι η μόνη λογική απάντηση στο παλαιότερο ερώτημα στη νομική πρακτική, το Cui bono (ποιος ωφελείται;) που έχει νόημα· το πρόβλημα είναι πως οι Αμερικανοί λένε απλά ψέματα. Θα μπορούσα να σας πω ξανά σχετικά με τη φάρσα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, αλλά αν έχετε βαρεθεί αυτή την ιστορία, έχω πολλές άλλες», συνέχισε η εκπρόσωπος.

Το ίχνος των ΗΠΑ

Ως παράδειγμα, η διπλωμάτης ανέφερε την κατάσταση στη Δημοκρατία της Αϊτής, η οποία παραμένει υπό την κατοχή των ΗΠΑ για δεκαετίες.

"Και τώρα λίγα λόγια για την πραγματική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2010, ένας τρομερός σεισμός σημειώθηκε στο νησί, σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους· ο συνολικός αριθμός των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο. Οι ΗΠΑ διέθεσαν 380 εκατομμύρια δολάρια. Φαίνονται πολλά; Αλλά οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι 15 φορές πιο ακριβές. Παρεμπιπτόντως, ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε στον Ζελένσκι πολύ περισσότερα από ό,τι στους «συμμάχους και φίλους» τους από την Αϊτή κατά την πιο τρομερή περίοδο της την ιστορία τους», έγραψε.

Από αυτή την άποψη, υπενθύμισε επίσης τη δολοφονία του προέδρου της Αϊτής Jovenel Moise το 2021 και την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail