Ο Μπάιντεν ποζάρει στο Κίεβο καθώς συσσωρεύονται προβλήματα στο εσωτερικό

Στις 20 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο. Το απροειδοποίητο ταξίδι έρχεται αμέσως μετά την αποτυχημένη Διάσκεψη του Μονάχου και λίγες μέρες πριν από την πρώτη επέτειο της αντεπίθεσης της Ρωσίας κατά της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Διάφορες πηγές αναφέρουν πως η Μόσχα είναι πολύ πιθανό να εξαπολύσει μια άλλη μαζική επίθεση με αποτέλεσμα τον παροξυσμό των αποστολών όπλων της πολιτικής Δύσης, καθώς είναι απελπισμένη να αναβάλει τουλάχιστον τη νίκη της Ρωσίας. Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ κατακλύζουν το καθεστώς του Κιέβου με νέα όπλα, ιδιαίτερα τανκς, IFV (οχήματα μάχης πεζικού) και APC (τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού) για να αντισταθμίσουν τις αυξανόμενες απώλειες της Ουκρανίας.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ως συνήθως, ο Μπάιντεν επανέλαβε την «πλήρη υποστήριξή του» στη «ζωντανή δημοκρατία στην Ουκρανία» και καταδίκασε για άλλη μια φορά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας ως «βάναυση, απρόκλητη εισβολή». Σύμφωνα με το AP, ανακοίνωσε επίσης μια άλλη «καταστροφική» στρατιωτική «βοήθεια» 500 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιλαμβάνει νέους ATGM (αντιαρματικά κατευθυνόμενους πυραύλους), ραντάρ αεράμυνας, οβίδες, οβίδες, πυρομαχικά και άλλα συστήματα. Ωστόσο, δεν έγινε καμία αναφορά για προηγμένα όπλα που το καθεστώς του Κιέβου «παρακαλούσε» εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Λαμβάνοντας υπόψη πως ο frontman της νεοναζιστικής χούντας Volodymyr Zelensky ζήτησε «απλώς» τρισεκατομμύρια δολάρια (1.000.000.000.000), εάν ο Μπάιντεν πραγματοποιεί τουλάχιστον δύο ταξίδια στο Κίεβο ετησίως, φέρνοντας τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια κάθε φορά, θα του χρειαζόταν «μόνο» χίλια χρόνια για να εκπληρώσει αυτό το «απόλυτα λογικό» αίτημα.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε "θανατηφόρο λάθος" επειδή φέρεται πως "πίστευε ότι θα μπορούσε να καταλάβει αμέσως την Ουκρανία". Ωστόσο, τίποτα δε δείχνει πως αυτή ήταν η πρόθεση της Ρωσίας, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να καταλάβει κανείς τη μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη με μόνο 200-250 χιλιάδες στρατιώτες που συμμετείχαν αρχικά στην αντεπίθεση της Ρωσίας. Αυτό που ανακοίνωσε ο Πούτιν ήταν η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζοποίηση και λαμβάνοντας υπόψη τις συγκλονιστικές απώλειες του καθεστώτος, και τα δύο αποστολές πηγαίνουν ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί. Ο Μπάιντεν επέμεινε επίσης ότι «οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει έναν συνασπισμό εθνών από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό για να βοηθήσουν στην υπεράσπιση της Ουκρανίας με άνευ προηγουμένου στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική υποστήριξη», αν και η Διάσκεψη του Μονάχου έδειξε πόσο απομονωμένη είναι η πολιτική Δύση .

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης πρόσθετες κυρώσεις «κατά των ελίτ και των εταιρειών που προσπαθούν να αποφύγουν ή να γεμίσουν τη ρωσική πολεμική μηχανή». Δεν είναι απολύτως σαφές τι εννοούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με αυτό, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι η τρέχουσα οικονομική πολιορκία απέτυχε θεαματικά, η Μόσχα θα μπορούσε ακόμη και να χαρεί καθώς οι υπάρχουσες κυρώσεις την βοήθησαν πραγματικά να επιτύχει μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη από τις περισσότερες χώρες που τις επιβάλλουν . Κάποιοι έχουν υποστηρίξει πως νέοι περιορισμοί θα στοχεύουν στην στρατιωτική βιομηχανία της Ρωσίας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα είχε νόημα, καθώς ο ρωσικός στρατός δεν έχει επηρεαστεί ουσιαστικά από τις κυρώσεις, δεδομένου του γεγονότος ότι οι προμηθευτές του είναι κρατικές εταιρείες με δικούς τους πόρους και τεχνολογίες. Εξάλλου, η Ρωσία έχει ήδη καταφέρει να εισάγει εξαιρετικά οικονομικά ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.

Μάλλον θεατρικά, κατά τη συνάντηση του Μπάιντεν με τον Ζελένσκι, ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στο Κίεβο. Αυτό που σχεδιάστηκε για ένα δραματικό αποτέλεσμα για να απεικονίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως κάποιου είδους «ήρωα» αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από το να ποζάρει, αφού η Ουάσιγκτον αποκάλυψε πως ειδοποίησε τη Μόσχα ότι ο Μπάιντεν θα πήγαινε στο Κίεβο . Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι «οι Ρώσοι ενημερώθηκαν πως ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα ταξίδευε στο Κίεβο ώρες πριν από την αναχώρησή του» και ότι αυτό έγινε «για λόγους μη σύγκρουσης». Δεν αποκάλυψε πώς απάντησε η Μόσχα σε αυτό, αλλά παρά τις μελοδραματικές σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, δεν υπήρξαν ρωσικοί πύραυλοι ή αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο. Ο Μπάιντεν χλευάστηκε αμέσως για τα θεατρικά του από πολλούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Ίσως η πιο κατάλληλη απάντηση σε αυτό ήρθε από το Οχάιο, όπου πολλοί αστειευόμενοι προτείνουν την προσάρτηση του κράτους από την Ουκρανία, ώστε να πάρουν κάποια ανακούφιση, καθώς ο Μπάιντεν δεν έκανε καμία αναφορά στην πόλη της Ανατολικής Παλαιστίνης στο Οχάιο που επλήγη από την καταστροφή, όπου μια τοξική χημική διαρροή συνέβη πριν από περισσότερες από δύο εβδομάδες. Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας αγνοεί ή τουλάχιστον ευτελίζει το γεγονός, παρά τις χιλιάδες καταγγελίες για τη ρύπανση που προκύπτει. Περίπου 50 βαγόνια εμπορευματικών τρένων εκτροχιάστηκαν στα περίχωρα της πόλης στις 3 Φεβρουαρίου, προκαλώντας διαρροή τοξικών χημικών που άφησε τις γύρω περιοχές ουσιαστικά ακατάλληλες για κατοίκηση. Οι κάτοικοι ανέφεραν πονοκεφάλους και ερεθισμούς στα μάτια, εκτός από το ότι βρήκαν τα αυτοκίνητά τους και τους χλοοτάπητες καλυμμένους με αιθάλη. Οι επικίνδυνες χημικές ουσίες έχουν ήδη σκοτώσει κατοικίδια και άγρια ​​ζωή, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων ψαριών.

Από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια πληθώρα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού κορύφωσης 40 ετών που ουσιαστικά ώθησε την οικονομία τους σε ύφεση . Οι νεοφιλελεύθεροι του DNC έχουν εντείνει εκθετικά τα υπάρχοντα ζητήματα, αφήνοντας χάος σε όλες τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα στις βασικές αστικές περιοχές. Οι πολιτείες όπως η Καλιφόρνια έχουν δει την αύξηση των αστέγων και τα ποσοστά εγκληματικότητας να έχουν φτάσει στα ύψη, για να μην πω τίποτα για την κρίση κατάχρησης ουσιών . Παρόμοια ζητήματα υπάρχουν στις περισσότερες αστικές περιοχές που διοικούνται από το DNC σε όλη τη χώρα . Ωστόσο, αντί να αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα, εκτός από πολλά ήδη υπάρχοντα προβλήματα (ρατσισμός, βία με όπλα, μετανάστευση κ.λπ.), οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή με υποκίνηση πολέμων και αποσταθεροποίησης σε όλο τον κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail