Αποκάλυψη στην Ουκρανία: Με ποιο τρικ γλυτώνουν το μέτωπο όσοι έχουν 10.000 δολάρια

Νέα παράνομη ρύθμιση αποκαλύφθηκε στη χώρα. Αυτή τη φορά, το καταγγελθέν σχέδιο περιλαμβάνει ένα παράνομο σύστημα φοροδιαφυγής Ουκρανών νεοσύλλεκτων, που τους επιτρέπει να ξεφύγουν από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και, κατά συνέπεια, από το πεδίο της μάχης. Αν και η υπόθεση δείχνει τα υψηλά επίπεδα διαφθοράς στην ουκρανική κοινωνία, είναι επίσης ένα παράδειγμα του πώς ο νεοναζιστικός στρατός είναι απαξιωμένος και ο τοπικός πληθυσμός είναι απρόθυμος να διατηρήσει τη σύγκρουση.

Lucas Leiroz, ερευνητής Κοινωνικών Επιστημών στο Rural Federal University of Rio de Janeiro. γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το σχέδιο αποκαλύφθηκε από Ουκρανούς πληροφοριοδότες στον ρωσικό στρατό που συμμετείχαν στην ειδική επιχείρηση. Σύμφωνα με αυτούς, οι αξιωματούχοι του Κιέβου που ασχολούνται με την εκστρατεία στρατολόγησης δέχονται συνεχώς δωροδοκίες για να μην προχωρήσουν στη στράτευση κάποιων ατόμων.

Η διαδικασία λειτουργεί ως εξής: οι υποψήφιοι κατάταξης πληρώνουν ένα ποσό 10.000 δολαρίων για να ενταχθούν σε εθελοντικές μονάδες. Σε αυτές τις μονάδες, οι εθελοντές αρχίζουν να εργάζονται προσπαθώντας να συγκεντρώσουν κεφάλαια για τον στρατό στα κοινωνικά δίκτυα, σώζονται από το μέτωπο αν το καταφέρουν με επιτυχία. Οι προϊστάμενοι των μονάδων λαμβάνουν μόνοι τους μεταξύ 5% και 10% του ποσού που συγκεντρώνει κάθε εθελοντής. Ως αποτέλεσμα, οι φτωχότεροι Ουκρανοί - ανίκανοι να πληρώσουν το τιμολόγιο των 10.000 δολαρίων ή να πραγματοποιήσουν εκστρατείες συγκέντρωσης κεφαλαίων και οι λιγότερο δημοφιλείς στο διαδίκτυο - είναι οι πιο ευάλωτοι στην αναγκαστική επιστράτευση.

"Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχει καθιερωθεί στην Ουκρανία ένα σχέδιο διαφθοράς στρατοδιαφυγής. Το τιμολόγιο εισόδου είναι 10.000 $. Είναι μια εφάπαξ πληρωμή σε έναν στρατιωτικό επίτροπο προκειμένου να εγγραφεί ένας πιθανός νεοσύλλεκτος σε μια εθελοντική οργάνωση που λειτουργεί σε κάθε Κέντρο Στρατολόγησης και Κοινωνικής Υποστήριξης του ουκρανικού στρατού. Έτσι ονομάζονται τώρα τα στρατιωτικά γραφεία στράτευσης (…) Ανάλογα με το ποσό που συγκεντρώνεται, κάθε εθελοντής καλείται να αποτίσει φόρο τιμής προσωπικά στον στρατιωτικό επίτροπο μέσω του μεσάζοντά του, το ποσό κυμαίνεται από 5% έως 10% του συνολικού ποσού που εισπράχθηκε», αναφέρουν πηγές.

Είναι απαραίτητο να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται εγκλήματα σε στρατολογικές μονάδες. Τον Αύγουστο του 2022, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την ύπαρξη ενός συστήματος στο οποίο οι πολίτες της χώρας «αγόραζαν» προσκλήσεις για σπουδές στο εξωτερικό, κυρίως σε πανεπιστήμια της Πολωνίας και της Βαλτικής, αποφεύγοντας έτσι την επιστράτευση. Τότε, η είδηση ​​προκάλεσε οργή στους Ουκρανούς στο πεδίο της μάχης και, στο ίδιο πνεύμα, αυτή η πρόσφατη περίπτωση αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω την εσωτερική πόλωση μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου.

Στην πραγματικότητα, είναι γνωστό πως η Ουκρανία είναι μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο, με εγκλήματα σε όλους σχεδόν τους τομείς του κράτους. Ωστόσο, όσον αφορά το στρατιωτικό ζήτημα, η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη. Παρά τη λανθασμένη στάση των Ουκρανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων να δέχονται δωροδοκίες και να εκβιάζουν τον ίδιο τους τον πληθυσμό, η υπόθεση δείχνει ότι υπάρχει βαθιά δυσαρέσκεια από την πλευρά του ουκρανικού λαού σε σχέση με τη σύγκρουση. Τέτοια σχέδια συνεχίζουν να υπάρχουν μόνο επειδή πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για να μην πάνε στο μέτωπο και αν αυτό συμβαίνει είναι επειδή οι δυνάμεις του Κιέβου είναι απαξιωμένες μεταξύ του ουκρανικού λαού.

Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης λέγεται ότι ο ουκρανικός λαός είναι οργανωμένος και συνεκτικός αναζητώντας τη νίκη εναντίον της Ρωσίας, αλλά, στην πραγματικότητα, οι ντόπιοι πολίτες φαίνεται να θέλουν να κάνουν τα πάντα για να ξεφύγουν από τη σύγκρουση. Οι Ουκρανοί εμφανώς δεν πιστεύουν στη νίκη της χώρας τους και δεν πιστεύουν καν πως αυτή είναι μια μάχη που αξίζει να πολεμηθεί. Για αυτούς, αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν ζωντανοί, φεύγοντας από το πεδίο της μάχης με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμη και μέσω της εμπλοκής σε σχήματα διαφθοράς.

Πρόσφατα, βίντεο από την εκστρατεία αναγκαστικής επιστράτευσης που ξεκίνησε το Κίεβο άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Είναι πιθανό να δεις ανθρώπους να οδηγούνται στο μέτωπο με τη βία, με εισβολή σε σπίτια και έφηβους να απομακρύνονται από τις οικογένειές τους. Ακόμη και άτομα με σωματική αναπηρία έχουν επιστρατευθεί, γεγονός που δείχνει την αδυναμία και την απελπισία των δυνάμεων του καθεστώτος, που αναζητούν κάθε μορφή υποστήριξης για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία. Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι του ουκρανικού στρατού εκμεταλλεύονται την κατάσταση επιδιώκοντας να εκβιάσουν αυτούς τους νέους για να τους επιτρέψουν να ξεφύγουν από το μέτωπο.

Με τόσους πολλούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο να λένε ότι η ρωσική νίκη είναι αναπόφευκτη, δεν υπάρχει λόγος για το Κίεβο να συνεχίσει να πολεμά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διαπραγματευτείτε την ειρήνη και έτσι να απελευθερώσετε τον ουκρανικό λαό από τα δεινά που τον επηρεάζουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail