Το πρώτο πυρηνικό υποβρύχιο που θα φέρει τους φονικούς Tsirkon

Yelena Vereshchaka/TASS
Το πυρηνικό υποβρύχιο του Project 885M (Yasen-M) Perm, είναι το πρώτο υποβρύχιο που θα φέρει τον προηγμένο υπερηχητικό πύραυλο κρουζ Tsirkon, και θα τεθεί σε υπηρεσία με το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό το 2026, δήλωσε πηγή κοντά στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο TASS την Πέμπτη.

«Το υποβρύχιο Perm με Tsirkons σχεδιάζεται να τεθεί σε υπηρεσία στο Πολεμικό Ναυτικό το 2026. Πριν από αυτό, το υποβρύχιο θα υποβληθεί σε δοκιμές στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025», είπε η πηγή.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, αναφέρει το TASS.

Οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις των πυραύλων Tsirkon από το υποβρύχιο Sverodvinsk πραγματοποιήθηκαν στη Λευκή Θάλασσα στις 4 Οκτωβρίου 2022.

Το Sevmash Shipyard (μέρος της United Shipbuilding Corporation) κατασκευάζει επί του παρόντος έξι υποβρύχια του Project 885M. Τα κύρια υποβρύχια των Project 885 και Project 885M, Severodvinsk, Kazan και Novosibirsk βρίσκονται σε επιχειρησιακή υπηρεσία με το Ρωσικό Ναυτικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail