Πάνω από 10.000 Πολωνοί μισθοφόροι συμμετέχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία

Freepen.gr - Περισσότεροι από 10.000 Πολωνοί έχουν λάβει μέρος στις εχθροπραξίες στο πλευρό του Κιέβου από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δήλωσε στις 28 Δεκεμβρίου ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, πρόεδρος του κινήματος "Είμαστε Μαζί με τη Ρωσία".

Σύμφωνα με τον ίδιο, έως και 10.000 Πολωνοί πολίτες έχουν περάσει από το ανατολικό μέτωπο από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης το Φεβρουάριο του 2022.

"Μιλάω για εκείνους που συμμετείχαν απευθείας στις εχθροπραξίες στην πρώτη θέση. Εάν προσθέσουμε εκπαιδευτές που εκπαίδευσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τότε μπορούμε να προσθέσουμε με ασφάλεια άλλους 2.000", δήλωσε ο Rogov σε επικοινωνία με το TASS.

Ταυτόχρονα, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο ακριβής αριθμός των Πολωνών μισθοφόρων στην Ουκρανία καθώς ανακατατάσσονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τον Rogov, η πολωνική κυβέρνηση σχεδιάζει επί του παρόντος να αποποινικοποιήσει τη συμμετοχή Πολωνών στρατιωτικών σε εχθροπραξίες εκτός Πολωνίας. Για το σκοπό αυτό, κατατέθηκε αντίστοιχο νομοσχέδιο στο Πολωνικό Sejm.

"Αυτός ο νόμος νομιμοποιεί αναδρομικά ό,τι έχει ήδη εφαρμοστεί από το 2014. Αν του ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά, οι Πολωνοί συμμετέχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία από το 2014, αλλά ο αριθμός τους ήταν πολύ μικρότερος", είπε ο Rogov.

Στις 26 Δεκεμβρίου, ο Αντρέι Μαρότσκο, αξιωματικός της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, είπε πως μισθοφόροι από περισσότερες από 30 χώρες πολεμούσαν στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Είχε ακούσει γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και πολωνικά.


* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail