Η Ουκρανία επεκτείνει το βεληνεκές του βαλλιστικού πυραύλου Tochka-U στα 500 χιλιόμετρα;

Freepen.gr - Ο βαλλιστικός πύραυλος Tochka-U, ο οποίος έχει βεληνεκές 185 χλμ και φέρει κεφαλή βάρους έως και μισού τόνου, θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στον κόσμο.

Είναι γνωστό ότι ο τακτικός βαλλιστικός πύραυλος Tochka-U ήταν πηγή υπερηφάνειας για τον Σοβιετικό Στρατό ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.

Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, αυτός ο τύπος πυραύλων χωρίστηκε μεταξύ των κρατών μελών και ο μεγαλύτερος αριθμός ανήκε στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Η καταστροφική δύναμη αυτού του πυραύλου έγκειται στη μεγάλη κεφαλή, με την οποία το Tochka-U μπορεί να καταστρέψει ένα ολόκληρο σώμα εχθρικών τανκς.

Είναι γνωστό ότι το Tochka-U είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του τακτικού βαλλιστικού πυραύλου Tochka, ο οποίος αναπτύχθηκε το 1968 για να αντικαταστήσει τον πύραυλο FROG-7B.

Το πυραυλικό συγκρότημα Tochka τέθηκε σε υπηρεσία στο Σοβιετικό Στρατό το 1976 και η πιο σύγχρονη έκδοση, το Tochka-U, το 1989.

Μπορεί να ειπωθεί ότι ο Tochka-U εξακολουθεί να είναι ένας πολύ επικίνδυνος τακτικός βαλλιστικός πύραυλος στον σύγχρονο πόλεμο λόγω της μεγάλης καταστροφικής του δύναμης.

Ωστόσο, το αδύνατο σημείο του είναι το μικρό του βεληνεκές και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα πως η Ουκρανία τροποποιεί τον σχεδιασμό της για να αυξήσει το βεληνεκές αυτού του πυραύλου στα 500 km.

Με αυτό το βεληνεκές, ο πύραυλος Tochka-U μπορεί να φτάσει σε άλλους στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail