Όσο εμείς ψαχνόμαστε με τις κορβέτες, η δεύτερη αιγυπτιακή MEKO A200 EN «Al Qahar» ξεκινά θαλάσσιες δοκιμές

Freepen.gr -Σύμφωνα με ένα tweet που δημοσίευσε ο Mahmoud Gamal στις 4 Ιανουαρίου 2023, η δεύτερη αιγυπτιακή φρεγάτα, MEKO A200 EN Al Qahar, ξεκίνησε τη θαλάσσια δοκιμή της.

Η MEKO 200 είναι μια φρεγάτα που σχεδιάστηκε από το ναυπηγείο Blohm + Voss στη Γερμανία, ως μέρος της οικογένειας πολεμικών πλοίων MEKO.

Η αρχική συμφωνία προέβλεπε τη ναυπήγηση τεσσάρων πλοίων με το τελευταίο να κατασκευάζεται στην Αλεξάνδρεια. Ωστόσο η παραγγελία έχει ανέβει στα έξι πλοία.

Η Αίγυπτος από το 2014 ως σήμερα έχει καταφέρει να κτίσει έναν πανίσχυρο σύγχρονο και διαρκώς αυξανόμενο στόλο, ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα που θεωρητικά διεκδικεί ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο χρειάζεται κάμποσο καιρό για να αποφασίσει να ναυπηγήσει μόλις τρεις φρεγάτες ενώ εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο δεν αποφασίζει για τις κορβέτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail