Ιταλία και Γαλλία σε συνομιλίες για την παροχή συστημάτων αεράμυνας SAMP/T στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η Ιταλία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γαλλία για να προμηθεύσουν στην Ουκρανία συστήματα αεράμυνας από κοινού, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera που δημοσιεύθηκε στις 8 Ιανουαρίου.

«Το έκτο πακέτο [στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο] βρίσκεται ακόμη στη φάση της συζήτησης και, όπως ειπώθηκε, δεν θα υπάρξει αποστολή [όπλων] πριν από μια σχετική έκθεση στο κοινοβούλιο», είπε ο Αντόνιο Ταγιάνι. «Συζητάμε με τους Γάλλους ορισμένα σημεία για τη βελτίωση του πακέτου από την άποψη της αποστολής συστημάτων αεράμυνας, τα οποία αναπτύσσονται από κοινού από τη Ρώμη και το Παρίσι».

Όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν την Ιταλία να επεκτείνει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία και να συμπεριλάβει συστήματα αεράμυνας, ο Ταγιάνι είπε: «Είμαστε σημαντικός εταίρος, αλλά η συζήτηση δεν αφορούσε όπλα».

Η συζήτηση αφορά το ιταλο-γαλλικό σύστημα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς SAMP/T Mamba, το οποίο απαίτησε η Ουκρανία πολλές φορές μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Το σύστημα αεράμυνας, το οποίο είναι οπλισμένο με αναχαιτιστές Aster-30 που αρχικά κατασκευάστηκαν για ναυτικά πλοία, αναπτύχθηκε από τη γαλλική Eurosam για να αντιμετωπίσει μια σειρά αεροπορικών απειλών, συμπεριλαμβανομένων επανδρωμένων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών με βεληνεκές έως και 60 χιλιόμετρα.

Το σύστημα είναι χτισμένο γύρω από μια τροποποιημένη έκδοση του πολυλειτουργικού ελέγχου πυρός ARABEL της THALES, ραντάρ μεγάλης εμβέλειας ζώνης X, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει ένα αεροσκάφος από 70 χιλιόμετρα και έναν πύραυλο από 20 χιλιόμετρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail