Τι κρύβει η Ουκρανία στα αλατωρυχεία του Μπαχμούτ;

Η παρατεταμένη μάχη για το Μπαχμούτ απεικονίζεται στον Τύπο ως σύμβολο της ρωσικής αδυναμίας. Ξέρω ότι πολλοί Δυτικοί έχουν ξύσει το κεφάλι τους και αναρωτήθηκαν γιατί διεξάγεται μια τόσο σκληρή μάχη για αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι εδάφους. Η απάντηση, πιστεύω, βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του Bakhmut / Soledar στα αλατωρυχεία Soledar (γνωστά και ως Artyomsol Salt Mines). Το αλατωρυχείο είναι ένα τέρας, με 125 μίλια τούνελ.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις εικόνες:



Ο Evgeny Prigozhin, ο δημιουργός του Ομίλου Wagner πρόσφερε την ακόλουθη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση στο Bakhmut και αναφέρει εν συντομία τα αλατωρυχεία:

«Το Μπαχμούτ είναι το κεντρικό σημείο του Ανατολικού Μετώπου και ένα σοβαρό κέντρο επιμελητείας. Και το καθήκον μας εκεί είναι να πεθάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο και να καταστρέψουμε τον εχθρό όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το χαρακτηριστικό του Bakhmut είναι στις μοναδικές ιστορικές και γεωγραφικές αμυντικές του δυνατότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν, πρώτον, τη διαίρεση της πόλης σε πολλά μέρη με υδάτινα εμπόδια. Δεύτερον, η γειτονιά του Μπαχμούτ είναι ένα σύμπλεγμα οικισμών που δημιουργούν ένα ενιαίο αμυντικό σύστημα. Τρίτον, πρόκειται για ένα μοναδικό τοπίο, χαράδρες και υψώματα, που είναι φυσικές σήραγγες. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι το σύστημα των ορυχείων Soledar και Bakhmut, στην πραγματικότητα ένα δίκτυο υπόγειων πόλεων.Στο οποίο δεν υπάρχει μόνο μια συστάδα ανθρώπων σε βάθος 80-100 μέτρων, αλλά κινούνται και άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού. Και αποθέματα όπλων έχουν αποθηκευτεί από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο "(γ) Prigozhinhttps://t.me/sonar_21/162

Νομίζω ότι γίνονται περισσότερα υπόγεια από την εξόρυξη αλατιού. Είναι μια ασφαλής αποθήκη για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της Ουκρανίας. Το blog ScoopTrade παρέχει μια εξαιρετική επισκόπηση:

Πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Artyomsol ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση εξόρυξης και πώλησης επιτραπέζιου αλατιού στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Αποτελείται από πέντε αλατωρυχεία, τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων της πόλης Soledar και Praskovievka: τα ορυχεία No. 1, No. 3, No. 4, No. 7 και το ορυχείο Volodarsky. Διασυνδέονται σιδηροδρομικά και οδικά, καθώς και ένα ανεπτυγμένο σύστημα υπόγειων επικοινωνιών, το οποίο, μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών, βελτιώθηκε από το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το σύστημα αλατωρυχείου Artemsoli χρησιμοποιείται ήδη από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ως υπόγειο φρούριο. Αποθήκες πυρομαχικών, χώροι για το προσωπικό και σε ορισμένα σημεία ακόμη και υπόστεγα εξοπλισμού είναι εξοπλισμένοι σε μεγάλα βάθη. Και είναι σχεδόν αδύνατο να τα «καταλάβουν» από την επιφάνεια. Οι υπόγειες επικοινωνίες χρησιμοποιούνται επίσης από το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό για τη μετακίνηση μεταξύ θέσεων και οι προσεγγίσεις και ορισμένες είσοδοι στα ορυχεία είναι ναρκοθετημένες και έτοιμες να ανατιναχθούν. Όσον αφορά τη δυσκολία για την επίθεση, τα ορυχεία Artemsol μπορούν εύκολα να ανταγωνιστούν το διάσημο Azovstal στη Μαριούπολη.

Αυτό βοηθά να εξηγήσει γιατί η Ουκρανία ρίχνει συρρικνούμενο ανθρώπινο δυναμικό στη μάχη του μύλου κρέατος στην επιφάνεια. Είναι μια κρίσιμη εγκατάσταση. Ωστόσο, είναι πιθανό η Ουκρανία να έχει αποθηκεύσει αποδεικτικά στοιχεία του προγράμματος βιοόπλων της στα ορυχεία; Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένας βασικός κόμβος μεταφορών/logistics.

Περιέργως, ένας ανώνυμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αυτή την εβδομάδα άρχισε να προωθεί τη γραμμή ότι ο Prighozin, ο οποίος είναι σεφ, ενδιαφέρεται απλώς να αποκτήσει τον έλεγχο των οικονομικών οφελών του αλατωρυχείου (και ίσως για τη μαγειρική του ποιότητα):

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι της άποψης ότι ο σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Yevgeny Prigozhin, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της πιο ισχυρής ομάδας μισθοφόρων της Ρωσίας, ενδιαφέρεται να πάρει τον έλεγχο του αλατιού και του γύψου από ορυχεία κοντά στην ουκρανική πόλη Bakhmut, ένα Λευκό Οίκο, είπε αξιωματούχος την Πέμπτη.

Υπάρχουν ενδείξεις πως νομισματικά κίνητρα εξηγούν την «εμμονή» της Ρωσίας και του Πριγκόζιν με τον Μπαχμούτ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Ο Prigozhin είναι ιδιοκτήτης της ιδιωτικής ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner Group.

https://news.yahoo.com/u-thinks-putin-ally-prigozhin-224346077.html

Νομίζω ότι υπάρχουν περισσότερα σε αυτό από το να προσπαθείς απλώς να βασιστείς σε έναν κερδοφόρο φυσικό πόρο. Η Ουκρανία δε δίνει μια απελπισμένη μάχη και δε θυσιάζει χιλιάδες στρατιώτες της μόνο και μόνο για να προστατεύσει ένα προσοδοφόρο καρύκευμα. Τι νομίζετε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail