Η Τουρκία τώρα εμφανίζεται ενάντια στην εμπόλεμη πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία

Freepen.gr - Μαζικές διαδηλώσεις κατά της προσέγγισης μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας ξέσπασαν στα εδάφη που ελέγχονται από φιλότουρκους μαχητές στις επαρχίες του Χαλεπίου και της Ιντλίμπ. Πλήθη διαδηλωτών δεν υποστηρίζουν καμία διαπραγμάτευση μεταξύ της συριακής κυβέρνησης υπό τον Μπασάρ αλ Άσαντ και εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης, αναφέρει το southfront.org.

Οι διαδηλώσεις στη Συρία ξεκίνησαν μετά τη συνάντηση των επικεφαλής των στρατιωτικών τμημάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Συρίας και της Τουρκίας στη Μόσχα. Μετά τις διαπραγματεύσεις, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι οι συνομιλίες είναι θετικές και ζήτησε τη συνέχισή τους. Αμέσως μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας στη Ρωσία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως σχεδιάζει συνάντηση με τον Σύριο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ, την υλοποίηση της οποίας διευκόλυνε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ενώ οι Τούρκοι και Σύριοι ηγέτες βρήκαν κάποιο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες χάρη στη ρωσική διπλωματία, η Ουάσιγκτον δεν έμεινε στην άκρη.

Με τη σειρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αντιτάχθηκε στη διευθέτηση της συριακής σύγκρουσης με διπλωματικά μέσα και στη δημιουργία δεσμών μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες της Τουρκίας άκαιρες.

Μετά τους προστάτες του στην Ουάσιγκτον, ο ηγέτης της Hayat Tahrir Al-Sham (HTS) Abu Muhammad Al-Julani εξέφρασε παρόμοια θέση. Υποστήριξε ότι ο συριακός λαός δεν έχει ξεχάσει τα εγκλήματα των κυβερνητικών στρατευμάτων και των συμμάχων τους. Ωστόσο, ο αρχηγός της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής ομάδας δεν διευκρίνισε ποιες φρικαλεότητες εννοούσε.

Η Άγκυρα που απαλλάσσεται από τον ρόλο του τυφλού αμερικανικού δορυφόρου κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για την πολεμική πολιτική της.

Ο Τσαβούσογλου επέπληξε πρόσφατα τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πολιτική τους στη Συρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορήθηκαν σχεδόν ωμά για την έλλειψη ομαλοποίησης στην περιοχή και την υποστήριξη των «τρομοκρατών», ενώ στόχος της Άγκυρας είναι «μακροπρόθεσμη ειρήνη και σταθερότητα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail