NetEase: Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δίνει παρεμπιπτόντως στη Ρωσία στοιχεία για το πώς να νικήσει τη Δύση

Freepen.gr - Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ανέφερε κατά λάθος πώς η Ρωσία θα μπορούσε να νικήσει τη συλλογική Δύση.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στη NetEase, μια κινεζική ιστοσελίδα, λέει ότι η Δύση προσπαθεί να απομονώσει τη Ρωσία με την ελπίδα πως θα πρέπει να πολεμήσει μόνη για τα συμφέροντά της. Ωστόσο, η Ρωσία κέρδισε την υποστήριξη της Κίνας και οι δύο χώρες άρχισαν να αναπτύσσουν συνεργασία.

Μια τέτοια τροπή των γεγονότων προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες στο ΝΑΤΟ. Στις 5 Ιανουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα ενώνονται από την επιθυμία να οικοδομήσουν μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων που δε θα συμπίπτει με τις αξίες της Δύσης, ανέφερε το άρθρο στο NetEase.

"Η Κίνα δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αντίθετα, προωθούν τη ρωσική αφήγηση, η οποία ρίχνει την ευθύνη στο ΝΑΤΟ. Και η Κίνα υποστήριξε για πρώτη φορά το αίτημα της Ρωσίας να κλείσει το ΝΑΤΟ την πόρτα του στα νέα κράτη μέλη", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. στις 5 Ιανουαρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αποκάλυψε έτσι το βασικό αδύναμο σημείο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Τυχαίνει το ΝΑΤΟ να μην μπορεί να αντιταχθεί στις συνδυασμένες δυνάμεις Ρωσίας και Κίνας.

"Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ έδειξε στη Ρωσία έναν ξεκάθαρο δρόμο προς τη νίκη. Φοβούνται μια ένωση μεταξύ Κίνας και Ρωσίας. Αποκαλούν αυτή τη συνεργασία απειλή. Η ΛΔΚ και η Ρωσική Ομοσπονδία τρομάζουν τη Δύση και η Ρωσία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τα αδύνατα σημεία της επεκτείνοντας συνεργασία με την Κίνα», αναφέρει η δημοσίευση.

Η αύξηση των προμηθειών ρωσικών ενεργειακών πόρων στην Κίνα αποτελεί παράδειγμα τέτοιας συνεργασίας. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Κίνα μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia το 2022 αυξήθηκαν 1,5 φορά σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και έφθασαν σε αξία ρεκόρ 15,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Η Ρωσία εξάγει φυσικό αέριο στην Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας του 2014 μεταξύ της Gazprom και της κινεζικής CNPC. Η χωρητικότητα σχεδιασμού του αγωγού φυσικού αερίου ανέρχεται σε 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως (που θα επιτευχθεί μετά το 2024).

* πληροφορίες pravda.ru
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail