Η Ρωσία θα καταστρέψει κάθε όπλο που προμηθεύει η Δύση στο Κίεβο — Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ

ΕΡΑ/ SΤF
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός θα καταστρέψει όλα τα όπλα που στέλνουν οι δυτικές χώρες στα ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ, γράφει το ΤΑΣΣ.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, σχετικά με το ενδεχόμενο οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου να επιτεθούν στην Κριμαία με αμερικανικά όπλα, απάντησε:

«Θα πρέπει να γίνει προφανές σε όλους: ανεξάρτητα από τα όπλα που προμηθεύουν οι Αμερικανοί ή το ΝΑΤΟ στο καθεστώς του [Ουκρανού Προέδρου] Ζελένσκι, εμείς θα τα καταστρέψουμε. Η εμφάνιση τανκς με ναζιστικά σύμβολα στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μας κάνει να στοχεύσουμε κατηγορηματικά στην ανατροπή του νεοναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία και στη δημιουργία κανονικών συνθηκών στην περιοχή για σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των λαών, όπως παλιά», είπε ο Αντόνοφ, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της πρεσβείας.

Τόνισε ότι «η άντληση όπλων της Ουκρανίας, είτε από τις ΗΠΑ είτε από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, θα οδηγήσει μόνο σε αύξηση των απωλειών στον άμαχο πληθυσμό και θα δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες στην πρώην Σοβιετική δημοκρατία».

"Σκεφτείτε τις θέσεις του [προέδρου της Ρωσίας] Βλαντιμίρ Πούτιν <...>. Είναι απλά αδύνατο να νικήσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η νίκη θα είναι δική μας", κατέληξε ο Αντόνοφ. Επέστησε επίσης την προσοχή στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη μετά τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματίας το 2022.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail