Αρμενικής καταγωγής βουλευτής του HDP: η αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα στοχεύει την Τουρκία

Freepen.gr - Ο Γκάρο Παϊλάν, αρμενικής καταγωγής βουλευτής με το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), σε ομιλία του στο κοινοβούλιο στις 19 Ιανουαρίου δήλωσε ότι η λανθασμένη εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έχει προκαλέσει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να αυξήσουν την επιρροή τους στην περιοχή. Επίσης ανέφερε πως η Ελλάδα χρειάστηκε να ζητήσει βοήθεια από τις ΗΠΑ λόγω τουρκικής απειλής.

Ο Παϊλάν, ο οποίος επέκρινε την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα, επαναλάμβανε τα προπαγανδιστικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε συχνά η κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Υποστηρίζοντας ότι ο πραγματικός νικητής της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Παϊλάν δήλωσε πως μια διαμάχη μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων ηγετών είχε οδηγήσει σε άνοδο του εθνικισμού.

«Κοιτάξτε, οι ΗΠΑ τετραπλασίασαν τον αριθμό των στρατιωτικών βάσεων [στην Ελλάδα] και ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών έχει επίσης αυξηθεί», είπε ο Paylan.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail