Ρωσικές πηγές: Οι Ουκρανοί κατέρριψαν δικό τους MiG-29 στο Ντονμπάς

Freepen.gr - Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε ένα μαχητικό MiG-29 της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας κοντά στις γραμμές του μετώπου πάνω από το Ντόνετσκ. "Ένα ουκρανικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Osa κατέρριψε το δικό του, ουκρανικό MiG-29. Έχουμε μόνο ελαφρώς εμπλακεί", ισχυρίστηκε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Ντμίτρι Σαμπλίν στις 8 Ιανουαρίου. 

Ως διοικητής της εφεδρικής μονάδας Sablin Kaskad, ο Sablin φέρεται να ήταν μόνιμα παρούσα στην περιοχή επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Αν και η κατάρριψη θα ήταν κάθε άλλο παρά άνευ προηγουμένου, με τις ουκρανικές δυνάμεις να καταρρίπτουν ένα φιλικό μαχητικό Su-27 πάνω από το Κίεβο τις πρώτες ημέρες του πολέμου, μένει να επιβεβαιωθεί από μη ρωσικές πηγές, όπως σημειώνει το militarywatchmagazine.com.

Το MiG-29 είναι επί του παρόντος η κύρια κατηγορία επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών της Ουκρανίας, με αρκετές δεκάδες αεροσκάφη τελευταίας γενιάς που κληρονομήθηκαν όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση το 1991. Το αεροσκάφος έχει βραβευτεί για το βαρύτερο και υψηλότερο επίπεδό του έναντι των Su-27 και Su-24M της ίδιας γενιάς λόγω των χαμηλών αναγκών συντήρησης, της ικανότητάς του να λειτουργεί από αυτοσχέδιους διαδρόμους και της συμβατότητάς του με ανταλλακτικά από πολλά συμμαχικά πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία χρησιμοποίησαν στο παρελθόν το ίδιο αεροσκάφος κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail