«Εξαιρετικά επικίνδυνη» η απόφαση της Γερμανίας να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η ρωσική πρεσβεία στη Γερμανία δήλωσε ότι η απόφαση του Βερολίνου να προμηθεύσει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη.

«Αυτή η εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση οδηγεί τη σύγκρουση σε ένα νέο επίπεδο αντιπαράθεσης και έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις που έχουν κάνει οι Γερμανοί πολιτικοί για την απροθυμία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να εμπλακεί σε αυτήν», δήλωσε ο Πρεσβευτής της Ρωσίας στη Γερμανία, Σεργκέι Νετσάεφ.

Επιπλέον, η επιλογή που έκανε το Βερολίνο σημαίνει την οριστική άρνηση της Γερμανίας να αναγνωρίσει την ιστορική της ευθύνη έναντι του ρωσικού λαού για «τρομερά εγκλήματα που δεν έχουν παραγραφεί» που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Σύμφωνα με τον Nechaev, η Γερμανία θα παραδώσει στη λήθη τον δρόμο της μεταπολεμικής συμφιλίωσης μεταξύ του ρωσικού και του γερμανικού λαού.

Η Ρωσία μπορούσε έτσι να δει για άλλη μια φορά πως η Γερμανία και οι σύμμαχοί της δεν ενδιαφέρονται για μια διπλωματική λύση της κρίσης στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Hebestreit δήλωσε ότι η Γερμανία συμφώνησε να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία ενώ να εγκρίνει την επανεξαγωγή τους από χώρες εταίρους του ΝΑΤΟ.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail