Τα γερμανικά Leopard 2 δε θα είναι έτοιμα για την Ουκρανία μέχρι το 2024 το... νωρίτερο!

ΑΡ Ρhoto/Μindaugas Κulbis
Freepen.gr -
Τα γερμανικά άρματα μάχης απαιτούν σημαντικές επισκευές και δε θα είναι έτοιμα για μεταφορά στην Ουκρανία μέχρι το 2024 το νωρίτερο, επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας όπλων Rheinmetall, όπως επικαλείται η εφημερίδα Bild am Sonntag.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall, Armin Papperger, αποκάλυψε ότι το γερμανικό τάγμα των βαρέων τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης Leopard 2 χρήζει σημαντικής ανακαίνισης και δε θα είναι διαθέσιμο για χρήση από τις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις σύντομα.

Αξιωματούχοι στο Κίεβο ασκούν πιέσεις στο Βερολίνο να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τα στρατεύματα του προέδρου Volodymyr Zelensky στη συνεχιζόμενη σύγκρουση με τη Ρωσία, καλώντας τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να υπογράψει τη μεταφορά βαρέων τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης στην ουκρανική πρώτη γραμμή.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί στο αίτημα, επιμένοντας πως η χώρα δεν θα παράσχει άρματα μάχης στην περιοχή χωρίς το πράσινο φως από τους δυτικούς συμμάχους, ιδίως τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Αυτό συμβαίνει παρά την επιβεβαίωση το Σαββατοκύριακο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει 14 άρματα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της εισβολής της Ρωσίας «τις επόμενες εβδομάδες».

Ωστόσο, φαίνεται ότι η μοίρα των αρμάτων μάχης της ίδιας της Γερμανίας δεν είναι προς το παρόν κατάλληλη για τον σκοπό της.

«Ακόμα κι αν ληφθεί αύριο η απόφαση ότι μας επιτρέπεται να στείλουμε τα άρματα μάχης Leopard στο Κίεβο, η παράδοσή τους θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall, Άρμιν Πάπεργκερ, στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Έχουμε ακόμα 22 οχήματα Leopard 2 που θα μπορούσαμε να προετοιμάσουμε για χρήση και να τα παραδώσουμε στην Ουκρανία. Έχουμε ακόμα γύρω στα 88 οχήματα από το Leopard 1. Δεν μπορούμε όμως να επισκευάσουμε αυτά τα τανκς χωρίς παραγγελία, καθώς το κόστος είναι αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η Rheinmetall δεν μπορεί να το χρηματοδοτήσει εκ των προτέρων», είπε ο Papperger στην εφημερίδα.

«Τα οχήματα όχι μόνο πρέπει να βαφτούν, αλλά και να μετατραπούν για χρήση στον πόλεμο. Τα οχήματα πρέπει να αποσυναρμολογηθούν και να ξαναχτιστούν», πρόσθεσε ο Papperger.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο, Oleksii Makeiev, δήλωσε το Σάββατο ότι ο χρόνος είναι ουσιαστικός για την Ουκρανία, λέγοντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa πως «τα γερμανικά όπλα, τα γερμανικά τανκς είναι απαραίτητα για την επιβίωση».

* πληροφορίες rmx.news
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail