Τα αιγυπτιακά μαχητικά Sukhoi Su-35 θα φτάσουν στο Ιράν εντός δύο μηνών

Freepen.gr -  Μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του Ισλαμικού Συμβουλίου ανακοίνωσε την άφιξη 35 μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi στη χώρα στις αρχές του επόμενου έτους (σύμφωνα με το ιρανικό ημερολόγιο, απομένουν μόνο δύο μήνες έως την ιρανική Πρωτοχρονιά).

Ο Shahriar Heidari, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του Ισλαμικού Συμβουλίου, δήλωσε σε συνομιλία με τον πολιτικό ανταποκριτή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Tasnim: «Τα μαχητικά Sukhoi 35 που ζήτησε το Ιράν από τη Ρωσία θα φτάσουν στη χώρα στις αρχές του επόμενου έτους».

Ο Χαϊντάρι είπε επίσης: Έχουμε δώσει παραγγελίες στη Ρωσία όπως συστήματα αεράμυνας, πυραύλους και ελικόπτερα, και τα περισσότερα από αυτά τα όπλα θα εισέλθουν σύντομα στη χώρα.

Το 2019, η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά περισσότερων από 24 πολεμικών αεροσκαφών Su-35.

Αυτό εξόργισε τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Αίγυπτο σε περίπτωση που επέμενε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την αγορά ρωσικών αεροπλάνων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail