Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν αποτελεί εμπόδιο για το «Golden Billion»

Freepen.gr - Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα πολυετούς προετοιμασίας των Ηνωμένων Πολιτειών για έναν παγκόσμιο υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι το ΝΑΤΟ πολεμά τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας. Αυτό το συμπέρασμα μολονότι ξεκάθαρο, είναι περίεργο που η Δύση προσπαθεί να το διαψεύσει. Η κλίμακα της υποστήριξης του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία δείχνει ξεκάθαρα πως η Δύση έχει μεγάλη εμπλοκή σε αυτόν τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, αναφέρει το southfront.org.

Επί του παρόντος, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν ένα συνασπισμό για να διεξαγάγουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας ως αντιπροσώπου της σε μια προσπάθεια να επιλύσουν οριστικά το ρωσικό ζήτημα.

Δυτικοί αξιωματούχοι δεν κρύβουν τις προθέσεις τους και δηλώνουν ανοιχτά πως ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί, καθώς είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου George W. Bush ισχυρίστηκε ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να στείλουν άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, καθώς η επιστροφή της Κριμαίας και άλλων εδαφών στον έλεγχο του Κιέβου είναι προς το συμφέρον της Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανησυχίες για την κλιμάκωση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων, δεν πρέπει να αποθαρρύνουν τη Δύση.

Η προεδρική διοίκηση των ΗΠΑ φέρεται να έχει αρχίσει να αναγνωρίζει την ανάγκη του Κιέβου για όπλα για να επιτεθεί στην Κριμαία, ακόμη κι αν ένα τέτοιο βήμα απειλεί να κλιμακώσει τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουάσιγκτον πρόκειται να ανακοινώσει ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας. Ο ουκρανικός στρατός μπορεί να λάβει περίπου εκατό οχήματα μάχης Stryker και τουλάχιστον 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Bradley ως μέρος αυτής της βοήθειας, αλλά τα άρματα μάχης Abrams που ζήτησε το Κίεβο δε θα συμπεριληφθούν σε αυτήν.

Με τη σειρά του, το Λονδίνο θα στείλει περισσότερα από 200 τεθωρακισμένα οχήματα στο Κίεβο. Νωρίτερα, το Λονδίνο υποσχέθηκε να παραδώσει 14 άρματα μάχης Challenger 2.

Οι πολωνικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης την ετοιμότητά τους να εφοδιάσουν τον ουκρανικό στρατό με μια ίλη αρμάτων μάχης Leopard.

Ο Καναδάς θα μεταφέρει 200 ​​τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Senator στην Ουκρανία το επόμενο καλοκαίρι.

Με τη σειρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση υποτάχθηκε πλήρως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αποθέωση της διαδικασίας ήταν η κοινή διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, που υπογράφηκε στις 10 Ιανουαρίου. Δηλώνει ότι καθήκον του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι να χρησιμοποιήσουν όλα τα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα προς το συμφέρον του παγκόσμιου χρυσού δισεκατομμυρίου [Golden Billion], δηλαδή οι πολίτες της λεγόμενης πολιτικής Δύσης. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ θυμήθηκε πως όλες οι άλλες, σύμφωνα με τα λόγια του Μπορέλ, είναι ζούγκλες που εμποδίζουν την ανάπτυξη του ανθισμένου κήπου, επομένως πρέπει να αλλάξουν, να προσαρμοστούν στις δυτικές ανάγκες, να μετατραπούν σε αποικίες νέου τύπου και να εξαντληθούν οι πόροι αυτών των χωρών.

«Μόλις τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα υπερασπιστούμε την αλήθεια μας, αλλά δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί. Όλα θα εξαρτηθούν από τα συμπεράσματα που θα βγάλει η Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Λαβρόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail