Κοίτα τι δεν πρόσεξαν οι δημοσιογράφοι στη κηδεία του Κωνσταντίνου

Η εξόδιος ακολουθία του Τέως Βασιλέως της Ελλάδος Κωνσταντίνου, που έλαβε χώρα στις 16 Ιανουαρίου 2023 στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, καθώς και με την παρουσία των 12 Συνοδικών Μητροπολιτών, ενδεικτική της επισημότητος που θέλησε να προσδώσει η Εκκλησία της Ελλάδος στη κηδεία.

Το σίγουρο είναι ότι η εξόδιος ακολουθία παρά το ότι κάποιοι δεν το πρόσεξαν ή δεν ήθελαν να το προσέξουν έγινε σύμφωνα με το Βυζαντινό και το Βασιλικό τυπικό, κάτι στο οποίο βοήθησε η Εκκλησία ώστε να επιτευχθεί. Μάλιστα, κάθε φορά που αναφερόντουσαν στον εκλιπόντα κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας, τον αποκαλούσαν "του δούλου σου Κωνσταντίνου, Βασιλέως ημών γενομένου".

Κάποιοι θέλησαν να γίνει ως ιδιωτική κηδεία, τελικά τα κατάφεραν ή η Εκκλησία τίμησε τον Τέως Βασιλιά των Ελλήνων όπως του άξιζε;

Η κηδεία του Τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου θα μείνει στην ιστορία, αλλά και οι ιστορικοί του μέλλοντος σίγουρα θα έχουν να γράψουν αρκετά.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail