Νοτιοκορεατικά μαχητικά αεροσκάφη F-15K καταδίωξαν πουλιά! Τα πέρασαν για βορειοκορεατικό drone!

Freepen.gr - Το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι το ραντάρ αεράμυνας της χώρας εντόπισε ένα παράξενο αντικείμενο στις 13:00 της 27ης Δεκεμβρίου στην περιοχή Ganghwa, δυτικά της Σεούλ, και το παρακολούθησε για τρεις ώρες, στέλνοντας προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους της περιοχής. Το αντικείμενο εκτιμήθηκε πως ήταν ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV).

Αρκετά βαριά μαχητικά F-15K, μαχητικά αεροσκάφη KF-16 και επιθετικά ελικόπτερα εστάλησαν από τον στρατό της Νότιας Κορέας για να ελέγξουν το αντικείμενο πριν συνειδητοποιήσουν ότι επρόκειτο για ένα σμήνος πουλιών και όχι για ένα εχθρικό drone.

Το περιστατικό συνέβη μια ημέρα αφότου πέντε βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη διείσδυσαν στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας και παρέμειναν εκεί για ώρες χωρίς να καταρριφθούν. Τα τελευταία πέντε χρόνια, κανένα βορειοκορεατικό drone δεν έχει διασχίσει ακόμη τον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας.

Τον Ιούλιο του 2019, η Πολεμική Αεροπορία της Κορέας έκανε ένα παρόμοιο λάθος όταν έστειλε μαχητικά KF-16 για να αμυνθούν ενάντια σε ένα κοπάδι άγριων χήνων που παρεξήγησε ως μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail