Το Ιράν κατασκευάζει δύο αερομεταφορείς – θαλάσσιες πλατφόρμες για ένοπλες επιθέσεις με drones

Freepen.gr - Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατασκευάζουν δύο αεροπλανοφόρα για την εκτόξευση οπλισμένων drones και μαχητικών ελικοπτέρων, διαφοροποιώντας έτσι τις δυνατότητές τους για πιθανές επιθέσεις στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Αυτό το έργο αντλεί διδάγματα από τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Οι μεταφορείς, Shahid Mahdavi και Shaid Bagheri, θα έχουν καταστρώματα μήκους 240 μέτρων, αναφέρει η ισραηλινή αμυντική ιστοσελίδα debka.com.

Δουλεύοντας με κορυφαία ταχύτητα, το ναυπηγείο ISOICO έξω από το λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, πρόκειται να ολοκληρώσει τις εργασίες στο πρώτο σκάφος, το Shahid Mahdavi 110-3, μέχρι τα μέσα του 2023. Ο χρόνος παραγωγής περιορίστηκε με τη μετατροπή σε στρατιωτικής χρήσης πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κατασκευάστηκαν το 2000 για χρήση στο εμπόριο με την Κίνα.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν από δυτικούς δορυφόρους δείχνουν τις εργασίες που ξεκίνησαν το Μάιο του 2022. Τον περασμένο Νοέμβριο, το ναυπηγείο είχε προβληθεί να εξοπλίζει τα καταστρώματα των μετασκευασμένων σκαφών για την απογείωση UAV καμικάζι.

Με τους αερομεταφορείς στα χέρια, οι Φρουροί θα αποκτήσουν ένα νέο, υψηλής αξίας όπλο για τη διοργάνωση επιθετικής δράσης από τη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα και θα αποτελέσουν άμεση και απτή απειλή για το Ισραήλ, τα εμιράτα του Κόλπου και την Αίγυπτο. Το κατασκοπευτικό πλοίο του Ιράν, το Makran, βρίσκεται επί του παρόντος στον Ειρηνικό, στα ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας. Εάν συμπληρωθεί από ένα αεροπλανοφόρο που θα φέρει αεροσκάφη, η ακτή της Αμερικής στον Ειρηνικό μπορεί να βρεθεί κάτω από μια νέα ιρανική απειλή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail