Ρομάνο Πρόντι: Η τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία χειρότερη από την κρίση των πυραύλων της Κούβας του 1962

Freepen.gr - Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι δήλωσε τη Δευτέρα ότι πιστεύει ότι η τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία είναι πιο σοβαρή από την Κρίση των πυραύλων της Κούβας του 1962.

«Αυτή την στιγμή ζούμε μια δύσκολη περίοδο, ακόμη πιο δραματική από αυτή που ζήσαμε κατά την περίοδο της έντασης γύρω από την Κούβα, επειδή υπήρχε ένα είδος ισορροπίας τότε, και ας μην ξεχνάμε τη σοφία του προέδρου των ΗΠΑ [Kennedy], ο οποίος είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν να μετατρέψουν κανέναν σε τίποτα, αλλά χρειάζονταν κάποιοι κανόνες ώστε να μπορούν να συνυπάρχουν διαφορετικές πραγματικότητες. 
 
Τώρα, η σύγκρουση αποκαλύπτει ξανά αυτές τις διαφορές, η πόλωση του κόσμου αυξάνεται», ανέφερε ο Πρόντι σε εκδήλωση στη μνήμη του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail