Οι ΗΠΑ «απειλούν» τη Νότια Αφρική για τους δεσμούς της με τη Ρωσία

publicsectorleaders.co.za
Freepen.gr - Οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πρετόρια έχουν ενταθεί μετά την επίσκεψη ρωσικού φορτηγού πλοίου στη μεγαλύτερη ναυτική βάση της Νότιας Αφρικής τον περασμένο μήνα, ανέφερε τη Δευτέρα η Wall Street Journal. Η υπουργός Άμυνας της χώρας είπε ότι οι ΗΠΑ πίεζαν τα αφρικανικά έθνη για τυχόν διασυνδέσεις με τη Μόσχα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Ουάσιγκτον «ανησυχεί για την υποστήριξη που παρείχαν οι Νοτιοαφρικανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο «Lady R», δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος στη WSJ, αναφερόμενος σε ρωσικό σκάφος στο οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις το Μάιο για την υποτιθέμενη συμμετοχή του σε αποστολές όπλων για τη Μόσχα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, το πλοίο επετράπη να εισέλθει στη ναυτική βάση του Simon's Town με τους αναμεταδότες του κλειστούς και να μεταφέρει ελεύθερα φορτία εκεί, ισχυρίστηκε η έκθεση. «Δεν υπάρχουν δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την πηγή των κοντέινερ που φορτώθηκαν στο Lady R», είπε ο αξιωματούχος.

Το δημοσίευμα ανέφερε σχόλια που έγιναν από την υπουργό Άμυνας της Νότιας Αφρικής, Θάντι Μοντίς, τον περασμένο μήνα σχετικά με την επίσκεψη της «Lady R». Αρνήθηκε να αποκαλύψει το φορτίο που μετέφερε το πλοίο, λέγοντας μόνο πως «ό,τι περιεχόμενο κι αν έπαιρνε αυτό το πλοίο είχε παραγγελθεί πολύ πριν από τον Covid», ο οποίος εμφανίστηκε στα τέλη του 2019.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail